Ledig prøveromsuke

Søknadsfrist   Løpende
Dato 6. sep – 10. sep
Pris 0 kr
Tid 10:00 - 15:00

Om Prøverom

Gjennom Prøveromsordningen til Norsk Skuespillersenter gir vi profesjonelle skuespillere og utøvende scenekunstnere mulighet til å søke om gratis prøverom og eventuelt støtte til veileder for prosjektutvikling.
Er du i startfasen og trenger rom for å teste ideer på gulvet? Kanskje du ønsker veiledning, for eksempel fra en regissør eller dramatiker? Kanskje du har behov for å lære noe nytt til forestillingen din?

Våre prøverom er for kunstnerisk utforskning av ideer. Prøverommene kan ikke brukes som del av en prøveperiode, men er til for å komme i gang/komme videre med et prosjekt. NB: Dette prøverommet er uten veileder.

KRITERIER

 

  • For profesjonelle skuespillere: Det vil si skuespillere med godkjent treårig utdanning på høgskolenivå i utøvende skuespillerkunst, eller med tilsvarende profesjonell erfaring.
  • Norsk Skuespillersenter skal nevnes som støttespiller i all markedsføring av prosjektet, og vår logo skal benyttes sammenhenger hvor det er naturlig (markedsføring i sosiale medier, nettside, flyer, plakat, program o.l.). Skuespillersenterets logo finner du nederst på denne siden.
  • I etterkant skal det sendes en kort rapport (en halv til en A4-side) til Norsk Skuespillersenter. Denne kan vi gjøre tilgjengelig på våre hjemmesider eller benytte i andre sammenhenger. I rapporten skal dere skrive om prosessen og hva dere har oppnådd. Den skal også inneholde en oversikt over alle skuespillere (og andre) som deltok under prøverommet. Frist for innlevering av rapport: Senest en måned etter at prøverommet er avsluttet.

 

Denne prøveromsuken kan du søke om:

  • Lokale i opptil fem dager (kl.10-15) (i våre lokaler i Welhavens gate 1)

 

En kort søknad/prosjektbeskrivelse skal inneholde:

  • En presentasjon av kompaniet/scenekunstnerne
  • Hva dere ønsker å utforske (beskrivelse av den kunstneriske idéen)
  • Beskrivelse av hvordan denne utforskningen skal foregå i prøveromsuka
  • En tydelig formulering av målgruppe
  • CV for alle involverte
  • Budsjett for prosjektet

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i utøvende skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell skuespillererfaring.

Sted

Prøverommet avvikles i Skuespillersentrets lokaler i Welhavens gate 1

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

Søk plass

Søknadsfrist   Løpende
Dato 6. sep – 10. sep
Pris 0 kr
Tid 10:00 - 15:00

Send søknad til post@skuespillersenter.no