Plakat for kurs

Monologkurs: Din tekst – tett på
med Linn Kongshavn

Søknadsfrist   Løpende til 26. mars
Dato 20. apr – 4. mai
Pris 1200/1100 kr
Tid 10:00 - 16:00

Om Workshop

«Gjør teksten til din egen» – I møte med castere, teatersjefer, regissører og produsenter, forventes det at du er i stand til å gjøre en tekst til din egen. Så hvordan gjør du det?

Det er din måte å formidle en tekst på som gjør deg unik – og som skiller deg ut fra mengden.

Hva gjør en tekst til din? Hvordan går du til verks på scenen med en tekst du enten skriver selv eller med en allerede skrevet tekst? Hvordan gjør du den til ditt uttrykk? Og hvordan formidler du den til et publikum som sitter tett på?

Monologen har en tendens til å vekke usikkerhet i en skuespiller. Kanskje fordi den blottstiller deg og gjør deg mer sårbar som skuespiller? Og så er det nettopp DET som kan gjøre den så fantastisk – for den tvinger deg til å være 100% til stede, i teksten, med et publikum. Med en monolog kan du tillate deg å være enerådende i det å dykke ned i et univers. Du har en helt unik mulighet til å forme, formidle, til å nå frem, til å nå igjennom.

I monologen er forbindelsen med publikum sterk – de er din mot- eller medspiller, om du vil. I denne workshopen slår vi et slag for monologen framført for et publikum som sitter fysisk tett på. Du skal jobbe med å være tett på publikum – og la de få være tett på deg.

Du får muligheten til å teste ut og jobbe i prosess i et trygt rom. Vi ser på hva som er dine unike kvaliteter og styrker som skuespiller, og hvordan du kan oppnå en god, sann og trygg kobling mellom deg, teksten og publikum.

Workshopen ender i en arbeidsvisning med publikum, på SALT torsdag 4. mai kl. 19:00. Her får du testet ut arbeidet ditt! Kursholder er tilstede, og kvelden avsluttes med en felles tilbakemelding (etter at publikum har gått).

Materiale
Du velger selv om du vil jobbe med selvskrevet materiale eller annen tekst. Selvskrevet materiale trenger ikke være endelig, men kan være noe du ønsker å teste ut på et publikum som ledd i din skriveprosess.
Lengde: 3 – 5 minutter.

Vi tar for oss:

 • Valg av tekst
 • Analyse av tekst
 • Behandling/Utvikling av tekst
 • Tilstedeværelse
 • Nærhet til publikum
 • Kvaliteter, styrker og utfordringer for deg som skuespiller
 • Implementering av deg selv i en valgt tekst/ Hvordan jobber du med en tekst med dine kvaliteter?
 • Formidling
 • Stressmestring
 • Arbeid i gruppe og én til én-arbeid

Kurset er på 7 dager fordelt over 2 uker. På denne måten får du tid til å prosessere og utvikle arbeidet ditt.

Kurstider:
20. april – 10-16
21. april – 10-16
26. april – 10-16
27. april – 10-16
2. mai – 10-16
3. mai – 10-16
4. mai – 10-16 + Monologbonaza kl. 19. Nøyaktig tidspunkt for get-in og tekniske prøver/generalprøve kommer.

Mulighet for egentrening i Prøvesalen:
24. april – 10-16
25. april – 10-16
28. april – 10-16

Ved påmelding, skriv noen ord om hva du ønsker å få ut av workshopen.

Medlemmer av Norsk Skuespillerforbund får rabattert pris.

Instruktør

Linn Meyer Kongshavn er utdannet teaterregissør fra Rose Bruford College i England. Hun har drevet sitt eget kompani Oslo TeaterEnsemble, med fokus på ny dramatikk, skrevet og devised. Hun har jobbet ved flere av landets teatre, blant annet ved Teater Vestland med Gratis og uforpliktande verdivurdering, Teatret Vårt med Den lille havfruen av Mike Kenney og ved Haugesund Teater med Blackbird av David Harrower og Laughing Wild av Christopher Durang. En gjenganger i hennes kunstnerskap er kjærligheten for det nære og ekte, at historiene som fortelles skal være viktige og gjerne en miks av alvor og humor. Hun har forsket mye i kombinasjonen tekst, dans og lyd, og både barn og ungdommer har ofte vært en målgruppe hun har laget kunst for.
Ellers har Linn blant annet jobbet som produsent og kunstnerisk konsulent for Fortellerfestivalen, undervist i teater, skuespillerkunst og regi, holdt flere monologkurs for profesjonelle skuespillere, startet og drevet scenekunstnerkollektivet Torshovloftet, studert kunsthistorie på UiO, tatt masteremne i Kulturledelse på BI og har siden 2015 vært Kunstnerisk leder ved Norsk Skuespillersenter.

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i utøvende skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell skuespillererfaring.

Sted

Norsk Skuespillersenter

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

Søk plass

Søknadsfrist   Løpende til 26. mars
Dato 20. apr – 4. mai
Pris 1200/1100 kr
Tid 10:00 - 16:00

Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass. Du vil få svar på søknaden innen to uker etter fristen.

 • Jeg er kjent med Norsk Skuespillersenters (NSS) personvernerklæring. NSS lagrer opplysningene jeg oppgir under i et begrenset tidsrom. Min CV kan deles med kursholder og/eller andre samarbeidspartnere når det er hensiktsmessig for kurset.
 • Maks størrelse 2 MB
  Dra og slipp filer her, eller
  Accepted file types: pdf, doc, docx, Max. file size: 2 MB.
  • Skriv kort om hva du ønsker å få ut av kurset.
  • Fagforeningsmedlemskap regnes som sensitive personopplysninger. Siden medlemskap i Norsk Skuespillerforbund utløser rabatt hos oss, ber vi deg likevel om denne informasjonen.
  • Her ber vi om ditt samtykke til fotografering og publisering av foto fra kurset. NSS benytter foto til kommunikasjon i sosiale medier og rapportering til tilskuddsgivere.
  • Og til slutt: