Skattemelding og økonomi for scenekunstnere
med Fred og Knut

Søknadsfrist 2. feb
Dato 3. feb
Pris 150/100 kr
Tid 12:00 - 15:00

Om

Økonomen Fred Radenbach og forbundsleder Knut Alfsen fra Norsk Skuespillerforbund slår seg sammen for å hjelpe deg gjennom den årlige smerten skattemeldingen. I tillegg får du en introduksjon til fradragsmuligheter og regnskapskravene du har som scenekunstner med eget foretak.

Hva er egentlig forskjellen mellom å motta lønn, å få betalt som frilanser eller å fakturere fra enkeltpersonforetak? Hva lønner seg for deg og hva sier loven? Hvor ofte må du føre regnskap og hvordan? Fyller man ut skattemeldingen og den tilhørende næringsoppgaven samtidig og hvor fyller man inn regnskapstallene?

I dette kurset får du praktiske råd og tips til din økonomi med spesielt fokus på scenekunstnere som skal fylle ut næringsoppgave i sine enkeltpersonforetak. Du får blant annet informasjon om hva som kan trekkes fra og hva som er og ikke er fradragsberettiget, hva som er forskjellen på en avskriving og «å skrive av noe», merverdiavgiftsspørsmål og mer.

Maksimalt utbytte av kurset forutsetter at deltagerne forbereder spørsmål og problemstillinger ved å se gjennom egne kvitteringer og bilag på forhånd – og send da gjerne inn spørsmål på forhånd til fredradenbach@gmail.com

Kurset er nyttig for alle scenekunstnere som har eget foretak og som ønsker kontroll og lønnsomhet i deres økonomi.

OVERSIKT OVER KURSETS INNHOLD

  • Forskjeller mellom lønnsmottaker, frilanser og næringsdrivende med enkeltpersonforetak
  • Rettigheter, plikter og krav overfor oppdragsgiver
  • Lovens krav til skattemelding
  • Lovens krav til regnskapsføring
  • Konkret gjennomgang av en skattemelding
  • Konkret gjennomgang av en næringsoppgave
  • Q&A, med utgangspunkt i spørsmål som er sendt inn på forhånd (fredradenbach@gmail.com)

 

Hvorfor bruke Fred Radenbach og ta infokurs med oss?

  • Fred Radenbach har bygget opp og ledet regnskapsfirmaet Causa som spesialiserte seg på økonomi for mindre selskap i kultursektoren. Firmaet var spesielt kjent for innovativ bruk av regnskapsteknologi til fordel for mindre selskaper og vokste etter en fusjon med Aider til 250 medarbeidere i løpet av fem år. Han jobber i dag fra eget firma med rådgivning for privatpersoner, enkeltpersonforetak og mindre aksjeselskap.
  • Fred Radenbach gir medlemmene av Norsk Skuespillerforbund rabatterte tjenester.
  • Han kjenner vår bransje veldig godt etter å ha jobbet med mange aktører innen kulturlivet som kunder, deriblant flere skuespillere, castere, filmproduksjonsselskaper, kostymører, mm.

Medlemmer i Norsk Skuespillerforbund og Musikkteaterforum får rabattert pris på kursavgiften.

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle scenekunstnere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i utøvende scenekunst, eller tilsvarende profesjonell scenekunsterfaring.

Sted

Kurset er er webinar som avholdes på nettestedet Zoom.

Reisestøtte

I samarbeid med

Søk plass

Søknadsfrist 2. feb
Dato 3. feb
Pris 150/100 kr
Tid 12:00 - 15:00

Søknadsfristen er gått ut og det er ikke lenger mulig å søke plass på kurset.

Opps, fant ikke skjemaet.