Værsågod 21. april
med Henrik Mestad

Søknadsfrist
Dato 21. apr
Pris kr
Tid 20:00 - 22:30

Om Arbeidsvisning

Hvordan kommer publikum til å ta imot dette? Bør jeg endre noe? Skjønner de hvor jeg vil hen? Kværner du på spørsmål av denne typen, kan Værsågod hjelpe deg videre. Kom og vis frem det du jobber med!

Værsågod er et tilbud for profesjonelle skuespillere som vil teste ut arbeidet sitt på publikum og få faglig tilbakemelding og veiledning.

Tenk at det finnes et sted i Oslo der skuespillere kan prøve ut nytt materiale for publikum i helt trygge omgivelser. Det er nyttig for skuespilleren og underholdende for publikum. Velkommen. – Svein Tindberg, skuespiller og faglig veileder.

SLIK FUNGERER DET 

Værsågod er bare kjærlighet. Kjærlighet til skuespillerne på scenen og til faget. Værsågod er til for å støtte utøverne i deres arbeid.

Alle kunstneriske uttrykk er velkomne. Du kan ta med arbeidet ditt til Værsågod-scenen enten det er en monolog, en scene med flere skuespillere, en enakter eller deler av et stykke. Materialet skal være godt bearbeidet, men behøver ikke å være «ferdig».

Når visningen er over kommer skuespillerne tilbake til scenen for en samtale rundt det som har blitt vist. Publikum deler sine refleksjoner og kommer med spørsmål. Deretter får faglig veileder ordet og gir konstruktive tilbakemeldinger og innspill. Målet er å åpne opp for en åpen og ærlig dialog om prosessen arbeidet er i. Det oppfordres til samtale og diskusjon rundt det som har foregått på scenen, med publikum, faglig veileder og skuespilleren selv som tre like parter.

Værsågod er gratis for både aktører og publikum.

FAGLIG VEILEDNING

Værsågods faglige veiledere er veletablerte skuespillere som deler av sin erfaring for å kunne hjelpe kolleger videre i deres arbeid. Ved å få tilbakemelding fra en erfaren skuespiller åpnes det opp for å utveksle opplevelser og erfaringer i større grad enn å bare motta tilbakemelding. Oppgaven til den faglige veilederen er å opptre som en mentor og en sparringspartner – «Fra en kollega til en annen»!

DATOER OG VEILEDERE VÅREN 2020:

18. februar – Håvard Bakke

17. mars – Ingrid Bolsø Berdal

21. april – Henrik Mestad

Tidligere faglige veiledere: Mariann Hole, Anders Hatlo, Ulla Marie Broch, Gisken Armand, Andrea Bræin Hovig, Fridtjov Såheim, Anne Kokkinn, Thorbjørn Harr, Line Verndal, Trond Fausa Aurvåg, Ellen Horn, Lena Kristin Ellingsen, Stig Henrik Hoff, Per Christian Ellefsen, Henrik Mestad, Kjersti Elvik, Rolf Kristian Larsen, Cecilie Mosli, Svein Tindberg, Håvard Bakke, Ingrid Bolsø Berdal.

Værsågod drives av Andrea Wasrud og Barbro Bugge. De to ble nominert til Frilansprisen 2019 for sitt arbeid med Værsågod, på bakgrunn av den samlende verdien av konseptet, både for frilanserne og for skuespillerarbeidet. Les mer om Værsågod her.

Ønsker du å jobbe prosess i et trygt, dog noe mer lukket rom, med veileder for å forske i et materiale og potensielt forberede arbeidsvisningen før Værsågod? Kom på Studio X!

Instruktør

Henrik Mestad er en prisvinnende og merittert skuespiller fra TV, film og scene.
Mestad har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 1991. Han er også forfatter av Lik meg når jeg er teit og Nansens sønn, som begge ble spilt på Nationaltheatret.
TV: Blant annet Hvite gutter, Vikingane, Soria MoriaVestavind, ORPS, Gutta boys.
Film: Blant annet Børning-filmene, Det største i verdenSønner, United, Reprise, Tatt av kvinnenEn ganske snill mannKunsten å tenke negativtArme riddere og Okkupert.

Priser og utmerkelser:  Amandaprisen og Kanonprisen for beste birolle i spillefilmen Sønner i 2007, Amandaprisen for beste mannlige birolle i Børning (2015) og Heddaprisen for beste mannlige hovedrolle for Faderen (2011). Han er nominert til Heddaprisen 2016 for beste mannlige hovedrolle i Samfunnets støtter.

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i utøvende skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell skuespillererfaring.

Sted

Arrangementet holdes på Nordic Black Theatre & Cafeteatret

I samarbeid med

Søk plass

Søknadsfrist
Dato 21. apr
Pris kr
Tid 20:00 - 22:30