Skrive, skrive, skrive – for scenekunstnere
- Pris 1500
- Sted Zoom
- Startdato 10/04/2024
- Sluttdato 24/04/2024
- Starttidspunkt 18:00
- Sluttidspunkt 21:30
Å skrive ut en stemme! Å skrive fram en karakter! Å lage samtaler! Hvordan bygge scener? Hvordan få ideer til stykker, tekster, monologer? Hvordan få karakterer til å snakke – og til å snakke sammen – på en levende, muntlig, troverdig måte? Vi inviterer til et digitalt skrivekurs over 3 kvelder for scenekunstnere, skuespillere, dramatikere og andre skriveinteresserte med forfatterne Gro Dahle og Ninni Nyhus!
Alle mennesker har sin helt egne måte å snakke på, et personlig uttrykk som kan være en signatur. Bare hør på menneskene rundt deg! Lytt til hvordan de snakker! De snakker rarere og mer absurd enn vi skulle tro. Og dette er en del av arbeidet vårt i å forme språk til tale.
Dette skrivekurset har fokus på famlefase og igangsetting. Det er et ja-fase-kurs som handler om å lage råmateriale og utforske språket og mulighetene innen det å skrive tekster for scene.
Dette er et praktisk kurs, der deltagerne vil få en mengde oppgaver og gjennom oppgavene få ideer til skriving, og tilegne seg en verktøykasse av grep, skriveteknikker og framgangsmåter for skrivearbeidet. Deltagerne vil prøve ut teknikker for å lage tekst, prøve metoder for å skape karakterer, stemme, replikker og dialoger.
Kursets oppbygning
Kurset består av 3 leksjoner:
Leksjon 1 (med Gro) vil bestå av en kort presentasjonsrunde, og en workshop med fokus på å bruke minner, på å skape stemme og karakter, og på å jobbe med monolog. På slutten av kvelden blir det en kort gjennomgang hvor de som vil leser en tekst hver fra workshopen, med tilbakemeldinger fra Gro og Ninni. Siden det er et famlefasekurs, kommer fokus til å være på det som fungerer og på forbedringspotensial. På slutten av første leksjonen vil det bli gitt frivillige hjemmeoppgaver som kan leses på starten av neste leksjon.
Leksjon 2 (med Ninni) begynner med gjennomgang av eventuelle hjemmeoppgaver. Deretter vil deltagerne jobbe med teknikker for å få ideer og jobbe intuitivt med igangsetting og språklige bilder. På slutten av denne leksjonen blir det også en gjennomgang og nye oppgaver til neste gang.
Leksjon 3 (med Gro) begynner med en gjennomgang av hjemmeoppgaver. Deretter går deltagerne inn i en intensiv workshop med mange småoppgaver hvor deltagerne skriver tekster, bruddstykker og forsøk på replikkvekslinger og dialoger. På slutten av denne sesjonen blir det også en gjennomlesing.
Praktisk informasjon
- Kurset går digitalt over 3 onsdager à 3,5 timer hver gang.
- Du følger kurset hjemmefra og må ha tilgang til en pc og stabilt internett.
- Deltagerne må ha tilgjengelig en stor bunke ark (gjerne vanlige kopiark) og skriveutstyr som de liker å skrive med; kulepenn, blyant, tusj.
- Annet utstyr du må ha tilgjengelig: En saks, noen familiebilder, noen ulike gjenstander, en brukt lue, et par vanter, et skjerf og et brukt putevar.