Norsk Skuespillersenter

Nasjonalt kompetansesenter for profesjonelle skuespillere. Vi er til for deg som er skuespiller, og jobber hele tiden for å møte dine behov og legge til rette for din utvikling. Hos oss skal du få kompetansen du trenger for å møte kunnskaps- og ferdighetskravene som stilles til skuespillere i dag. Vårt tilbud skal også ruste deg for fremtiden. Vi er opptatt av at du skal kunne stå lenge i yrkeslivet.
De fleste skuespillere er frilansere. De jobber i en konkurranseutsatt bransje i rask endring. Derfor må de i økende grad mestre langt mer enn det rent skuespillerfaglige. Budsjettering, produksjon, markedsføring og søknadskriving – alt dette bør en skuespiller av i dag ha visse kunnskaper om. Derfor vil du alltid finne kurs som dyktiggjør deg som kulturentreprenør i programmet vårt.
Hos oss står det kunstneriske i høysetet. Programmet vårt er møysommelig satt sammen, og utarbeidet med stor kjærlighet for faget. Vårt mål er at du skal gjenoppdage hvorfor du ble skuespiller, hver gang du er på kurs hos oss. Vi skal tilby kvalitet og bredde. Vi håndplukker kursholdere og samarbeidspartnere for hvert enkelt kurs, vi holder oss oppdatert på feltet, både i inn- og utland, vi er i løpende kontakt med relevante bransjeaktører, og vi lytter alltid til skuespillernes egne ønsker.

Vi er her for deg! Velkommen til oss!

Meld deg på vårt nyhetsbrevfølg oss på Facebook, og få med deg hva som skjer hos oss på Instagram.

Scroll deg nedover på siden, for å lese mer om Norsk Skuespillersenter. 

Kontakt oss

Vi kan nås på telefon alle hverdager fra kl. 10:00 – 15:00. 

Du er hjertelig velkommen innom for en prat, men avtal gjerne med oss på forhånd da vi ikke alltid er tilstede på kontoret.

Stiftelsen Norsk Skuespillersenter
Welhavensgate 1, 0166 Oslo
Telefon: 22 20 65 60
post@skuespillersenter.no
Kontonummer: 8101 11 30720
IBAN: NO88 8101 1130720
SWIFT: DABANO22
Org.nr.: 984 401 701

Ansatte

Profilbilde av Linn Meyer Kongshavn

Linn Meyer Kongshavn

Linn er kunstnerisk leder og er ansvarlig for programmet til Norsk Skuespillersenter.

linn@skuespillersenter.no

 

 

 

 

Betine Fiskaa Johannessen

Betine er daglig leder av Norsk Skuespillersenter, og ansvarlig for administrasjonen av senteret.

betine@skuespillersenter.no

 

 

Nasjonalt senter for etterutdanning og kompetanseheving

Norsk Skuespillersenter er et kompetansesenter for faglig utvikling for profesjonelle skuespillere over hele landet. Vi tilbyr subsidierte kurs, workshops, seminarer, debatter og idéutvikling. Skuespillersenteret skal også bidra til tverrfaglig samarbeid mellom kunstnere og kunstorganisasjoner fra kunstformer og miljøer innen scenekunst, film, dans, visuell kunst og musikk.
Les om alle våre kommende aktiviteter i programmet vårt.
Har du tilbakemeldinger til et av våre arrangement/kurs?
Fyll gjerne ut vårt evalueringsskjema, og hjelp oss å bli bedre! 

Kurs for profesjonelle skuespillere, film- og scenekunstnere

Våre kurs er alltid åpne for profesjonelle skuespillere, uavhengig av medlemskap i Norsk Skuespillerforbund. Enkelte av våre tilbud er også tverrfaglige og åpne for deltakere fra andre deler av kunst- og kulturbransjen, for eksempel regissører, dramatikere, dansere eller musikere. I noen tilfeller er arrangementene våre også åpne for studenter og andre kulturarbeidere.
Alle våre tilbud er subsidiert, blant annet med støtte fra Kulturdepartementet og Norsk Skuespillerforbund (NSF). Tilsvarende tilbud uten subsidier vil som regel koste deltakerne fra det dobbelte til det femdobbelte, enkelte ganger enda mer.
NSFs medlemmer får ytterligere rabatt på kursavgiftene, siden forbundet bidrar med støtte til senteret. Vi understreker at NSFs støtte er til gavn for alle senterets brukere.
I tillegg til vårt løpende samarbeid med Norsk Skuespillerforbund, samarbeider vi også fast med Skuespiller- og danseralliansen.

Historikk

Senteret ble initiert av Norsk Skuespillerforbund, og ble drevet på frivillig basis i en årrekke. Fra 2001 ble vi en egen stiftelse. I 2006 kom vi med på statsbudsjettet for kunne tilby subsidiert etterutdanning og kompetanseheving. Skuespillersenteret har som mål å være et ressurssenter for skuespillere over hele landet.

Styret

Styreleder for Norsk Skuespillersenter er alltid den samme som forbundsleder i Norsk Skuespillerforbund. Norsk Skuespillersenters styre består i dag av:

• Knut Alfsen (styreleder)
• Harry Guttormsen
• Liv Gulbrandsen
• Hamza Kader
• Kristoffer Sagmo Aalberg
• Vara: Hilde Olausson

Styret vedtok våren 2019 en ny strategiplan 2020-2022

Ta gjerne også en kikk på vår ÅRSMELDING 2021 Norsk Skuespillersenter