Om oss

Norsk Skuespillersenter

Nasjonalt kompetansesenter for profesjonelle skuespillere. Vi er til for deg som er skuespiller, og jobber hele tiden for å møte dine behov og legge til rette for din utvikling. Hos oss skal du få kompetansen du trenger for å møte kunnskaps- og ferdighetskravene som stilles til skuespillere i dag. Vårt tilbud skal også ruste deg for fremtiden. Vi er opptatt av at du skal kunne stå lenge i yrkeslivet.

 

De fleste skuespillere er frilansere. De jobber i en konkurranseutsatt bransje i rask endring. Derfor må de i økende grad mestre langt mer enn det rent skuespillerfaglige. Budsjettering, produksjon, markedsføring og søknadskriving – alt dette bør en skuespiller av i dag ha visse kunnskaper om. Derfor vil du alltid finne kurs som dyktiggjør deg som kulturentreprenør i programmet vårt.

 

Hos oss står det kunstneriske i høysetet. Programmet vårt er møysommelig satt sammen, og utarbeidet med stor kjærlighet for faget. Vårt mål er at du skal gjenoppdage hvorfor du ble skuespiller, hver gang du er på kurs hos oss. Vi skal tilby kvalitet og bredde. Vi håndplukker kursholdere og samarbeidspartnere for hvert enkelt kurs, vi holder oss oppdatert på feltet, både i inn- og utland, vi er i løpende kontakt med relevante bransjeaktører, og vi lytter alltid til skuespillernes egne ønsker.

 

Vi er her for deg! Velkommen til oss!

 

Meld deg på vårt nyhetsbrevfølg oss på Facebook, og få med deg hva som skjer hos oss på Instagram.

 

Scroll deg nedover på siden, for å lese mer om Norsk Skuespillersenter. 

Kontakt oss

Vi kan nås på telefon alle hverdager fra kl. 10:00 – 15:00. 

Du er hjertelig velkommen innom for en prat, men avtal gjerne med oss på forhånd da vi ikke alltid er tilstede på kontoret.

 

Besøksadresse
Stiftelsen Norsk Skuespillersenter
c/o Sentralen Oslo AS
Øvre Slottsgate 3
0157 Oslo

 

Postadresse
Stiftelsen Norsk Skuespillersenter
c/o Sentralen Oslo AS
Postboks 183 Sentrum
0102 Oslo

 

Telefon: 22 20 65 60

post@skuespillersenter.no
Kontonummer: 8101 11 30720
IBAN: NO88 8101 1130720
SWIFT: DABANO22
Org.nr.: 984 401 701

Ansatte

Betine Fiskaa Johannessen

Betine Fiskaa Johannessen

Betine er daglig leder av Norsk Skuespillersenter, og ansvarlig for administrasjonen av senteret.

betine@skuespillersenter.no

 

 

Bilde av Ole Johan Skjelbred

Ole Johan Skjelbred

Ole Johan er kunstnerisk rådgiver og ansvarlig for programmet til Norsk Skuespillersenter.

olejohan@skuespillersenter.no

 

 

 

 

Nasjonalt senter for etterutdanning og kompetanseheving

Norsk Skuespillersenter er et kompetansesenter for faglig utvikling for profesjonelle skuespillere over hele landet. Vi tilbyr subsidierte kurs, workshops, seminarer, debatter og idéutvikling. Skuespillersenteret skal også bidra til tverrfaglig samarbeid mellom kunstnere og kunstorganisasjoner fra kunstformer og miljøer innen scenekunst, film, dans, visuell kunst og musikk.

 

Les om alle våre kommende aktiviteter i programmet vårt.

 

Har du tilbakemeldinger til et av våre arrangement/kurs? Fyll gjerne ut vårt evalueringsskjema, og hjelp oss å bli bedre!

 

Kurs for profesjonelle skuespillere, film- og scenekunstnere

Våre kurs er alltid åpne for profesjonelle skuespillere, uavhengig av medlemskap i Norsk Skuespillerforbund. Enkelte av våre tilbud er også tverrfaglige og åpne for deltakere fra andre deler av kunst- og kulturbransjen, for eksempel regissører, dramatikere, dansere eller musikere. I noen tilfeller er arrangementene våre også åpne for studenter og andre kulturarbeidere.
Alle våre tilbud er subsidiert, blant annet med støtte fra Kulturdepartementet og Norsk Skuespillerforbund (NSF). Tilsvarende tilbud uten subsidier vil som regel koste deltakerne fra det dobbelte til det femdobbelte, enkelte ganger enda mer.
NSFs medlemmer får ytterligere rabatt på kursavgiftene, siden forbundet bidrar med støtte til senteret. Vi understreker at NSFs støtte er til gavn for alle senterets brukere.
I tillegg til vårt løpende samarbeid med Norsk Skuespillerforbund, samarbeider vi også fast med Skuespiller- og danseralliansen.

 

Historikk

Senteret ble initiert av Norsk Skuespillerforbund, og ble drevet på frivillig basis i en årrekke. Fra 2001 ble vi en egen stiftelse. I 2006 kom vi med på statsbudsjettet for kunne tilby subsidiert etterutdanning og kompetanseheving. Skuespillersenteret har som mål å være et ressurssenter for skuespillere over hele landet.

 

Styret

Styreleder for Norsk Skuespillersenter er alltid den samme som forbundsleder i Norsk Skuespillerforbund.
Norsk Skuespillersenters styre består i dag av:

• Per Emil Grimstad (styreleder)
• Harry Guttormsen
• Liv Gulbrandsen
• Kristoffer Sagmo Aalberg
• Ida Løken Valkeapää
• Varaer: Gro Ann Uthaug og Julie Ibenfeldt Lindvik

 

Årsmeldinger

Her finner du stiftelsens årsmeldinger for de siste årene:

2023

2022

2021

2020

2019

2018