Årlig Audition – publikumspåmelding

Søknadsfrist 11. nov
Dato 18. nov
Pris 0,- kr
Tid 10:00 - 16:00

Om Audition

I samarbeid med Norsk Skuespillerforbund, Norsk Teater- og Orkesterforening og Riksteatret, ønsker vi teater- og filmbransjen hjertelig velkommen til Årlig Audition – for både nyutdannede og etablerte skuespillere, integrert i ett og samme arrangement.

Denne dagen gir deg muligheten til å orientere deg om nye så vel som mer etablerte skuespillere. I tillegg får du treffe kolleger og andre bransjefolk. Det serveres lunsj.

Årlig audition gir unge og etablerte skuespillere en mulighet til å presentere seg for mange potensielle arbeidsgivere på én gang: Alle landets teatersjefer, instruktører, dramaturger, film- og TV-produsenter, castingbyråer og andre som arbeider profesjonelt med skuespillere inviteres.

Om Årlig audition

Tidspunkt:
Kl 10.25 – 16.00 (registrering fra kl 10.00)

Skuespillernes deltakelseskriterier:

 • Kategori 1:Nyutdannede skuespillere.
  • Maks 3 år siden endt utdanning. Krav for deltakelse er treårig, praktisk skuespillerutdannelse på høyskolenivå, primært fra skole utenfor Norge.
  • Det vil også være mulig for skuespillere uteksaminert fra godkjente skuespillerutdanninger i Norge å søke om deltakelse.
 • Kategori 2:Etablerte skuespillere.
  • Minst 4 års profesjonell erfaring som skuespiller etter endt Bachelor-utdanning.
  • Har man ikke en bachelorgrad i skuespill er kravet 7 års profesjonell erfaring som skuespiller. Man må i denne tiden ha vært jevnt over aktiv som skuespiller.

Hva skjer: 
Individuell del: Hver deltaker får 4 minutter til rådighet.

 • Alle skal fremføre en tekst som sendes ut ved opptak til Årlig audition (I år sendes det ut to ulike tekster, fordelt 50-50 på deltakerne.). De kan bruke hele tiden på denne, eventuelt også gjøre en annen tekst i tillegg.
 • Alle står fritt til å velge hvilken type tekst de eventuelt vil fremføre som tekst nr. 2 (monolog, dikt, sang, etc). Alle tekster må fremføres på norsk, mens sanger kan være på et valgfritt språk.

Felles del:

 • Improoppgave: Alle deltakere får også en kort improvisasjonsoppgave som skal utføres to og to og under veiledning fra instruktør.

Uttak:

Erfaringsmessig er det flere søkere enn plasser. Uttaket vil foretas av en komité bestående av representanter fra Norsk Skuespillersenter, Norsk Skuespillerforbund og Norsk Teaterlederforum / Norsk Teater- og Orkesterforening. Søkere med godkjent skuespillerutdanning som ikke tidligere har deltatt, vil prioriteres.

Deltakerkriterier

Vil du være publikum?
Årlig audition er kun åpent for et bransjepublikum. Vi inviterer teatersjefer, regissører, castere, produsenter, filmregissører, dramaturger og skuespillere som selv regisserer og produserer til et spennende og variert arrangement!

Sted

Audition holdes i Riksteatret sine lokaler

I samarbeid med

Søk plass

Søknadsfrist 11. nov
Dato 18. nov
Pris 0,- kr
Tid 10:00 - 16:00

Publikum må melde seg på til AnnMargritt@riksteatret.no.
Oppgi ditt navn + organisasjonen du representerer.
Påmeldingsfrist for publikum: 11. november.

Spørsmål kan rettes til Norsk Skuespillersenter:
22 20 65 60 / post (at)skuespillersenter.no
eller Norsk Skuespillerforbund v/ Mari Thune 21 02 71 93.