Illustrasjonsbilde fra forestilling

Vibeke F. Havre og Katja Heiser

Borgerteater og medskapende teater

  • Pris 1500/1000
  • Sted Bergen
  • Startdato 22/02/2024
  • Sluttdato 23/02/2024
  • Starttidspunkt 11:00
  • Sluttidspunkt 15:00

I forbindelse med 10-årsjubileet til Bergen Borgerscene, inviterer de, i samarbeid med Den Nationale Scene, til en to-dagers workshop i medskapende teater!

Spesialtilbud: Meld deg på før 10. februar, og betal kun kr. 800 i deltakeravgift!

I denne workshopen får du en introduksjon til forskjellige tilnærminger til borgerteater og ulike teknikker og praktiske øvelser innen medskapende teater. Vi diskuterer etiske utfordringer ved denne formen for teater, og hva man kan gjøre for å sikre høy kunstnerisk verdi på forestillingene. Videre fokuserer vi på den profesjonelle skuespillerens rolle i intersosialt teater, der skillet mellom scene og sal opphører og der ikke-profesjonelle historiefortellere ofte får en stemme.

Workshopen vil gi alle som er interessert i å arbeide med borgerteater eller medskapende teater, en verktøykasse med øvelser som de kan bruke sitt eget arbeid. Den vil også åpne for nye tanker og idéer om hva teater er, og hva teater kan være. Hvordan vil teateret utvikle seg i fremtiden? Finnes det andre måter vi kan forholde oss til publikum på, og hvilke utfordringer er det nyttig å være klar over når man fjerner skillet mellom scene og sal?

Vi vil presentere en rekke øvelser som skuespillere kan ha utbytte av i sitt eget arbeid med tekst, formidling og ensemblearbeid. Hvordan kan du spille de andre bedre? Hvordan kan du bygge et godt ensemble, og hvilke muligheter har vi til å lage forestillinger med høy kunstnerisk verdi utenfor teaterhusene? Målet er å inspirere til et rått og ærlig teateruttrykk, der man tar modige valg og utfordrer den eksisterende teaterkonvensjonen.

Workshopen blir ledet av Vibeke Flesland Havre, kunstnerisk leder av Bergen Borgerscene, og Katja Heiser fra bürgerbühnen ved Staatsschauspiel Dresden. Miriam Tscholl, som har bygget opp borgerscenen i Dresden, vil også være til stede på workshopen og dele av sine erfaringer med å produsere forestillinger som involverer publikum på ulike måter.

Det er ingen påmeldingsfrist, men begrenset antall plasser.
Medlemmer i Norsk Skuespillerforbund får rabattert pris.

Deltakerkriterier
Instruktør
Sted
Søknad

I samarbeid med: