Chubbuckteknikken – en innføring
med Vera Holte

Søknadsfrist 3. sep
Dato 7. okt – 8. okt
Pris 1100/1000 kr
Tid 10:00 - 16:00

Om Workshop

Chubbuck-teknikken er en populær og verdenskjent skuespillerteknikk skapt av den amerikanske skuespillercoachen Ivana Chubbuck. Den består av 12 trinn, som blant annet favner analyse og personlig uttrykk. Teknikken er kjent for å gi et ekte og engasjerende skuespill, som passer for både scene og film/TV.

Dette kurset er en mesterklasse og går over to dager. Den første dagen viser du en forberedt scene sammen med din scenepartner og får tilbakemelding på analysen ut fra Chubbuck-teknikken (Trinn 1-5). På kvelden øver du med din scenepartner og jobber videre med tilbakemeldingene. Dagen etter videreutvikler vi arbeidet (Trinn 6-12).

Forberedelser
I forkant av kurset leser du Ivana Chubbucks bok The Power of the Actor. Ivanas bok kan bestilles på Tanum og Adlibris. To til tre uker før workshopen får du tildelt en scene og en scenepartner. Scenen du skal jobbe med er hentet fra en film, TV-serie eller teaterstykke. Det er viktig at du kjenner historien fra begynnelse til slutt. Les derfor hele manus eller se filmen. Ha minst to øvinger med din scenepartner i forkant av workshopen. Benytt Ivanas 12 trinn i arbeid med scenen.

If you’re not having fun, you’ve made the wrong choices
Ivana Chubbuck

Tilstedeværelse på kurset
Alle deltakere må delta under hele kurset, og ha mulighet for å øve både i forkant av kurset og mellom første og andre kursdag.

Arbeidsspråk
Arbeidsspråk på kurset er norsk.

Instruktør

Kursholder Vera Holte ble sertifisert skuespillercoach i Chubbuck-teknikken av Ivana Chubbuck og Ivana Chubbuck Studios, Los Angeles våren 2015. Vera har jobbet som skuespiller og pedagog i mange år. Hun er lektor i Drama/Teater fra NTNU og skrev hovedfagsoppgave om skuespillerens arbeid i Method Acting. Hun har undervist ved Den norske filmskolen, Høyskolen Kristiania, Nord Universitet, Arktisk Universitet, NSKI, NTNU, OsloMet, Norsk Skuespillersenter med mer. Hun holder månedlige workshops i Chubbuck-teknikken med Scenhelger på Torshovlofttet i Oslo. Vera begynte som barneskuespiller som 13-åring, er utdannet skuespiller fra Lee Strasberg Theatre Institute og har vært medlem av Norsk skuespillerforbund (NSF) siden 2001. Hun har skuespillererfaring fra NRK, Norsk Film, Haugesund Teater, Nordland Teater, ØiT, fri scenekunst og spilt i TV-serier som NRKs Monster, Øyevitne, Nattseilere, Mammon. Hun har produsert scenekunst som bl.a. har turnert DKS. Vera mottok 2007-08 og 2016-17 Statens Arbeidsstipend for kunstnere i forbindelse med egne scenekunstproduksjoner.

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i utøvende skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell skuespillererfaring.

Kurset er også åpent for manusforfattere og regissører.

Sted

Cornerteatret, Kong Christian Fredriks plass, Bergen

I samarbeid med

Søk plass

Søknadsfrist 3. sep
Dato 7. okt – 8. okt
Pris 1100/1000 kr
Tid 10:00 - 16:00

Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass. Du vil få svar på søknaden innen to uker etter fristen.