Vera Holte

Vera Holte

Chubbuckteknikken – en innføring

  • Pris 1100/1000
  • Sted Bergen
  • Startdato 07/10/2023
  • Sluttdato 08/10/2023
  • Starttidspunkt 10:00
  • Sluttidspunkt 16:00
Søknadsfrist: 3. sep 2023

Chubbuck-teknikken er en populær og verdenskjent skuespillerteknikk skapt av den amerikanske skuespillercoachen Ivana Chubbuck. Den består av 12 trinn, som blant annet favner analyse og personlig uttrykk. Teknikken er kjent for å gi et ekte og engasjerende skuespill, som passer for både scene og film/TV.

Dette kurset er en mesterklasse og går over to dager. Den første dagen viser du en forberedt scene sammen med din scenepartner og får tilbakemelding på analysen ut fra Chubbuck-teknikken (Trinn 1-5). På kvelden øver du med din scenepartner og jobber videre med tilbakemeldingene. Dagen etter videreutvikler vi arbeidet (Trinn 6-12).

Forberedelser
I forkant av kurset leser du Ivana Chubbucks bok The Power of the Actor. Ivanas bok kan bestilles på Tanum og Adlibris. To til tre uker før workshopen får du tildelt en scene og en scenepartner. Scenen du skal jobbe med er hentet fra en film, TV-serie eller teaterstykke. Det er viktig at du kjenner historien fra begynnelse til slutt. Les derfor hele manus eller se filmen. Ha minst to øvinger med din scenepartner i forkant av workshopen. Benytt Ivanas 12 trinn i arbeid med scenen.

If you’re not having fun, you’ve made the wrong choices
Ivana Chubbuck

Tilstedeværelse på kurset
Alle deltakere må delta under hele kurset, og ha mulighet for å øve både i forkant av kurset og mellom første og andre kursdag.

Arbeidsspråk
Arbeidsspråk på kurset er norsk.

Instruktør
Sted
Søknad

I samarbeid med: