Entreprenørskapsdagene

Søknadsfrist
Dato 20. aug – 21. aug
Pris 200 kr
Tid 10:00 - 13:00

Om Webinar

I samarbeid med Skuespiller- og dansealliansen gir vi deg for første gang Entreprenørskapsdagene. I år med temaet: Hvordan drifte ditt eget foretak.

Etter endt utdanning som scenekunstner har man lært mye om det å stå på scenen, men langt mindre at livet som kunstner også handler om å drifte sitt eget foretak. Dette innebærer blant annet valg av organisasjonsform, kontrakter, fagforeninger og politiske landskap, søknadsskriving og rettigheter tilknyttet ditt kunstneriske virke. I tillegg til at du skal samhandle med omgivelsene dine og være en del av et miljø og til stede i en bransje.

Vi har forsøkt å samle alt dette i et to dagers kræsjkurs, fullstappet med kyndige folk som kan hjelpe deg videre i virksomheten din.  Her vil du som utøvende kunstner få en oversikt over og en forståelse for hva det er lurt å kunne som selvstendig næringsdrivende. La deg bli inspirert til å sette kunsten din i drift.

PROGRAM
DAG 1. Kl. 10:00 – 13:15

  • Introduksjon ved Rudi Skotheim Jensen, Fagkonsulent i Skuespiller- og danseralliansen. Hva involverer det å være kunstner, utover kunstnerisk virke.
  • Lynkurs i selskapsformer: Hva skal du velge? med regnskapfører Fred Gerhard Strand.(Gerhard & Sønn)

Pause                                                                  

  • «Hvordan bygge opp ett teater på rekordtid. Om teater som næring, samfunnsliv og den klassiske idealismen.» Et foredrag av Teaterkompaniet Tigerstadsteatret og en samtale med Linn Kongshavn, Kunstnerisk- og daglig leder ved Norsk Skuespillersenter, om prosessen fra kunstnerisk ide til en etablert virksomhet. Det åpnes for spørsmål fra arrangementsdeltakerne.
  • Kontrakter og opphavsrett ved Kirsten Vikesland Mæhle, Juridisk rådgiver i Norsk Skuespillerforbund.
  • Oppsummering og takk for i dag.

DAG 2. Kl. 10:00 – 13:00

  • Velkommen tilbake til dag 2.
  • Politisk kontekst ved Gina Vie, politisk rådgiver ved Norske Dansekunstnere.
  • Informasjonsmøte med landets største tilskudds- og stipendordninger innen scenekunst. De informerer om målgruppe for tilskuddet, hvilken type tiltak som prioriteres, søknadsfrister, hvordan man søker og momenter som er viktige å ha med i søknaden.Det åpnes for spørsmål fra arrangementsdeltakerne.

Hvem kommer?
Kulturrådet (Arbeidsstipend) – Mette Rønning
Kulturrådet (Scenekunst) – Hedda Grindland Abildsnes
Fond for utøvende kunstnere (FFUK) – Larz Tvethaug
Danse- og Teatersentrum (DTS) – Christina Friis
Norsk Scenekunstbruk (SPENN, Forestillingsbasen) – Anki Oveland, faglig rådgiver.
Den Kulturelle Skolesekken (DKS Osloskolen) – Anders Gaarder Karterudseter
Oslo Kommune / Kulturetaten – Ingrid Danbolt og Geir Nikolai Rege

Pause                                                                  

  • Budsjetter og finansiering av prosjekter ved Rudi Skotheim Jensen, Fagkonsulent i Skuespiller- og danseralliansen.
  • Oppsummering og takk for i dag.

 

 

Instruktør

Fond for utøvende kunstnere

Kulturrådet – Arbeidsstipend

Kulturrådet – Scenekunst

Den kulturelle skolesekken 

Danse- og Teatersentrum

Norsk Scenekunstbruk

Kulturetaten – Oslo kommune 

Norske Dansekunstnere

Norsk Skuepillerforbund 

Tigerstadsteatret
Tigerstadsteatret ble etablert høsten 2015 av regissør Hilde Brinchmann, dramatiker/regissør Toril Solvang og Scenekunstprodusent Wenche Viktorsdatter Paulsen. I dag fungerer Brinchmann og Paulsen som kunstneriske ledere og Solvang er husdramatiker/regissør. Tigerstadsteatrets visjon er at alle barn og unge i Oslo skal få oppleve teater som vil bety noe for dem resten av livet. Dette jobber de særlig for gjennom prosjektet Tigerbussen, – en rullende black box inni en expotrailer. I 2020 bygges det en egen epotrailer for TIGERSTADSTEATRET som vil kunne være Oslobarnas oppsøkende teaterscene for mange år fremover. Sammen med sin samarbeidspartner Oslo Nye Teater gjennomfører de en egen satsing for teater for ungdom på Trikkestallen. Forestillingene To Hjem av Toril Solvang og Ingenting av Janne Teller, var de to første forestillingene i satsingene og i 2021 kommer forestillingen Ungdomsskolen basert på Anders Kvammens prisbelønte tegneserieroman. TIGERSTADSTEATRET har markert seg som en ambisiøs forkjemper for barns rett til kunst. Forestillingen Tigerbussen kommer! ble i 2018 nominert til kritikerprisen for teater og i 2019 ble forestillingen Ingenting tildelt Heddaprisen for beste forestilling for ungdom.

 

Deltakerkriterier

Åpent for alle som jobber innen kulturfeltet, inkludert studenter.

I samarbeid med

Søk plass Påmelding avsluttet

Søknadsfrist
Dato 20. aug – 21. aug
Pris 200 kr
Tid 10:00 - 13:00