Logo Frilansprisen

Frilansprisen 2023

  • Sted Oslo
  • Dato 03/09/2023
  • Starttidspunkt 21:30
  • Sluttidspunkt 22:30

BLI MED Å FEIRE årets prisvinner og alle landets hardtarbeidende frilansskuespillere søndag 3. september!

Endelig avslører vi hvem som er årets Frilansprisvinner – og du er hjertelig velkommen til å være med på utdelingen av Frilansprisen 2023 under teaterfestivalen Oslo Fringe Festival. Denne timen gjør vi vårt beste på å løfte frem og hedre en av landets fantastiske skuespillere; hens kunstnerskap skal bønnhørlig presenteres og en samtale mellom fjorårets prisvinner Kate Pendry og årets vinner vil finne sted.

I år som i fjor er utdeling av Frilansprisen en del av Oslo Fringe sitt offisielle program. Oslo Fringe er en festival på SALT i Oslo, dedikert til frilansskuespilleren. Denne kvelden er en nydelig anledning til å treffe alle dine kollegaer og venner, stifte nye bekjentskap i bransjen og hylle driftige kunstnere.

OM FRILANSPRISEN
Frilansprisen hedrer frilansskuespillere som i sin foreløpige karriere, og/eller i løpet av det siste året, har jobbet målbevisst og variert i sitt skuespillerarbeid, vist vilje til å videreutvikle seg og fornye sine kunnskaper, har bidratt positivt til frilansmiljøet og som gjerne har gjort en innsats utenom det vanlige for å fremme frilansskuespilleres kår og miljø i Norge. Vinneren mottar et diplom og et stipend på 25.000 kroner.

Frilansprisen ble lansert av Norsk Skuespillersenter i 2010, og deles ut årlig. Prisen er et samarbeid mellom Norsk Skuespillersenter og Norsk Skuespillerforbund. Prisutdelingen ble fra 2021 en del av Oslo Fringe Festival sitt program i slutten av august.

Forslag til prisvinner hentes inn gjennom en nasjonal utlysning, og vinneren kåres av en jury bestående av en representant for Norsk Skuespillerforbund, en representant fra Norsk Skuespillersenter og fjorårets vinner.

Selve prisutdelingen og kunngjøringen av hvem som har vunnet skjer som en del av Oslo Fringe sitt eget prisutdelingsarrangement på festivalens siste dag.

Les mer om Frilansprisen her.

Deltakerkriterier
Sted
Søknad

I samarbeid med: