Hva ser casteren etter i en selftape?
med Yngvill Kolset Haga

Søknadsfrist 12. des
Dato 20. jan – 21. jan
Pris 800/ 700 kr
Tid 10:00 - 15:00

Om Webinar

Som en del av kurstilbudet i jubileumsuken vår, gir caster Yngvill Kolset Haga skuespillere tips og trening i det å lage selftapes:

Casting generelt, om det er fysisk prøvefilming eller selftape, er et jobbintervju utenom det vanlige. Det er ingen fasit i hva vi holder på med, hverken foran eller bak kamera, noe som gjør bransjen vår spennende, men kanskje også av og til frustrerende.
I løpet av det siste året har casting via selftapes ikke bare blitt mer vanlig, men en måte å i det hele tatt få gjort casting på tross av covid. Mange synes det er vanskelig med selftapes, men det trenger ikke å være så komplisert. La oss lage selftapes, gå gjennom de sammen og snakke om hva som funker og hva som ikke funker like godt. Fra mitt ståsted som caster har jeg mine tanker og ønsker til de som skal sende inn.

I løpet av dette webkurset, dekker vi dette:

  • Lage og analysere selftapes
  • Dialog om casting og innsikt i hvordan jeg tenker som caster
  • Hva kan gjøre castingsituasjonen enklere for hen som skal gjennomføre den?

Arbeid før og under kurset:I forkant av første kursdag får kursdeltakerne en selftape-oppgave som vi går gjennom i plenum. Deretter følger vi opp med en oppgave til, som de gjør klart til andre kursdag.

Medlemmer i Norsk Skuespillerforbund får rabattert kursavgift.

Instruktør

Yngvill Kolset Haga har jobbet fulltid med casting for film og TV siden 2012. Noen av de siste prosjektene er NRK sin serie 22. juliDen største forbrytelsen og Joachim Trier sin siste film Verdens verste menneske, som har premiere på filmfestivalen i Cannes i sommer. Yngvill er opprinnelig utdannet produsent fra Den norske filmskolen, og har også bakgrunn fra teater.

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i utøvende skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell skuespillererfaring.

Sted

Dette er et webinar som arrangeres på nettstedet Zoom.

Søk plass Påmelding avsluttet

Søknadsfrist 12. des
Dato 20. jan – 21. jan
Pris 800/ 700 kr
Tid 10:00 - 15:00