Hva ser casteren etter i en selftape?
med Yngvill Kolset Haga

Søknadsfrist 18. apr
Dato 10. mai – 11. mai
Pris 450/400 kr
Tid 10:00 - 15:00

Om Webinar

I samarbeid med Skuespiller- og danseralliansen, gir caster Yngvill Kolset Haga skuespillere tips og trening i det å lage selftapes:

Casting generelt, om det er fysisk prøvefilming eller selftape, er et jobbintervju utenom det vanlige. Det er ingen fasit i hva vi holder på med, hverken foran eller bak kamera, noe som gjør bransjen vår spennende, men kanskje også av og til frustrerende.
I løpet av det siste året har casting via selftapes ikke bare blitt mer vanlig, men en måte å i det hele tatt få gjort casting på tross av covid. Mange synes det er vanskelig med selftapes, men det trenger ikke å være så komplisert. La oss lage selftapes, gå gjennom de sammen og snakke om hva som funker og hva som ikke funker like godt. Fra mitt ståsted som caster har jeg mine tanker og ønsker til de som skal sende inn.

I løpet av dette webkurset, dekker vi dette:

 • Lage og analysere selftapes
 • Gjennomføre digitalprøvefilming, i dette tilfellet med caster som motspiller
 • Dialog om casting og innsikt i hvordan jeg tenker som caster
 • Hva kan gjøre castingsituasjonen enklere for hen som skal gjennomføre han?

Arbeid før og under kurset:
I forkant av første kursdag får kursdeltakerne en selftape-oppgave som vi går gjennom i plenum. Deretter følger vi opp med en oppgave til, som de gjør klart til andre kursdag.

Medlemmer i Norsk Skuespillerforbund får rabattert kursavgift.

Instruktør

Yngvill Kolset Haga har jobbet fulltid med casting for film og TV siden 2012. Noen av de siste prosjektene er NRK sin serie 22. juli, Den største forbrytelsen og Joachim Trier sin siste film Verdens verste menneske, som er i etterarbeid. Yngvill er opprinnelig utdannet produsent fra Den norske filmskolen, og har også bakgrunn fra teater.

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i utøvende skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell skuespillererfaring.

Sted

Kurset er et webinar som avholdes på nettstedet Zoom. Zoomlenke fås i forkant av kursstart, etter at fakturaen er betalt.

I samarbeid med

Søk plass

Søknadsfrist 18. apr
Dato 10. mai – 11. mai
Pris 450/400 kr
Tid 10:00 - 15:00

Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass. Du vil få svar på søknaden innen to uker etter fristen.

 • Jeg er kjent med Norsk Skuespillersenters (NSS) personvernerklæring. NSS lagrer opplysningene jeg oppgir under i et begrenset tidsrom. Min CV kan deles med kursholder og/eller andre samarbeidspartnere når det er hensiktsmessig for kurset.
 • Maks størrelse 2 MB
  Dra og slipp filer her, eller
  Godkjente filtyper: pdf, doc, docx.
 • Fagforeningsmedlemskap regnes som sensitive personopplysninger. Siden medlemskap i Norsk Skuespillerforbund utløser rabatt hos oss, ber vi deg likevel om denne informasjonen.