InstantSPKRBOX

Søknadsfrist 30. okt
Dato 30. nov – 2. des
Pris 0 kr
Tid 10:00 - 16:00

Om Workshop

InstantSPKRBOX er et intensivt, kreativt verksted – en 48-timers playdate!

I ekte SPKRBOX-ånd, setter vi sammen utøvere med ulik bakgrunn fra hiphop- og teaterfeltet i helt nye konstellasjoner, og lar dem lage hva de vil.

Alle utøvere som deltar på instantSPKRBOX mottar et honorar på kr. 6000,-.

Hvordan foregår det?

En instantSPKRBOX er et intensivt, kortvarig verksted. Vi setter sammen grupper bestående av 2-4 kunstnere fra ulike felt. En gruppe kan f.eks. bestå av en regissør, en skuespiller, en rapper og en beatboxer/musiker. Gruppens deltakere introduseres for hverandre via mail når det nærmer seg kursstart – rammene for verksted-tida er at de kan gjøre/utforske hva de vil.

Dag 1 har gruppene oppmøte i tildelte prøvelokaler, og mange møtes for aller første gang. Det er opp til regi eller gruppa i plenum hvordan de bruker tida si, men en ganske vanlig prosess er å bruke litt tid på å snakke, bli kjent og kartlegge hverandres kompetanse, erfaring og ønsker osv. og så gå i prosess.

Dag 2 fortsetter gruppa der den slapp dagen før. Det blir satt av litt teknisk tid i visningsrommet som rullerer slik at alle får vært der, og alle gruppene jobber rundt det. På kvelden rundes prosessen av med arbeidsvisning. De pleier å vare 15-30 minutter per gruppe, med lave skuldre og god stemning. Etter visningene går kvelden videre til Caféteatret med DJ og fest, mingling og feiring.

MERK: Workshopen varer i 3 dager, men hver gruppe arbeider bare 2 dager. To grupper jobber 30. november + 2. desember, og to grupper jobber 1.+2. desember. Alle grupper har visning 2. desember.

Vår erfaring tilsier at kort tid = lave skuldre = mindre selvsensur = spennende utfall! Kanskje kan det til og med resultere i videre samarbeid på tvers av kunstfelt? Av og til har deltakerne det hyggelig og blir kjent med nye folk og utrykk. Av og til finner de ny inspirasjon, og fremtidige kollegaer og samarbeidspartnere. Og av og til finner gruppene ett eller annet de ønsker å utforske videre. Da kan det være relevant å sende dem videre til en framtidig UTKAST.

SPKRBOX-festivalen samarbeider i tillegg med Nordic Black Theatre/Caféteatret, Vega Scene, Det Norske Teatret,
Det Andre Teatret, Kloden Teater, Agenda X og Melahuset.

Instruktør

SPKRBOX

Et møte mellom hiphopscenen og teatermiljøet. Forestillinger, work-in-progress, konserter, battles, jams, foredrag, slam, paneldebatter og kurs. 

HIPHOP + TEATER + FOLK = SPKRBOX

Hiphop oppsto i USAs urbane underklasse, for så å bli til en av de største og mest vitale kulturelle kreftene i verden det siste århundre. 

SPKRBOX presenterer samfunnsaktuelle nåtidshistorier gjennom hiphopestetikk. Forestillingene tar utgangspunkt i én eller flere av de fire elementene i hiphop­kulturen; breaking, graffiti, MC­ing (rapping) og DJing. Varianter av disse som spoken word, beatboxing og hiphopdans kan også være tilstede, men fundamentet i forestillingene er språket og samfunnsaktualiteten sett fra de lavere klassers perspektiv. 

Se også https://www.spkrbox.no/

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle deltakere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå, eller tilsvarende profesjonell erfaring, med følgende bakgrunn:

Skuespillere og andre scenekunstnere

Sted

Nordic Black Theatre & Caféteatret

I samarbeid med

Søk plass Påmelding avsluttet

Søknadsfrist 30. okt
Dato 30. nov – 2. des
Pris 0 kr
Tid 10:00 - 16:00