Klippe en forestilling og promovideo
med Assitej Norge

Søknadsfrist 28. feb
Dato 3. mar – 4. mar
Pris 300/400 kr
Tid 10:00 - 15:00

Om Webinar

NB! Løpende opptak, med siste søknadsmulighet 28.februar.

Lag egen promovideo, kortversjon eller klipp av forestillingen din. Lær enkel klipping i iMovie – så enkelt at selv kulturpamper kan klare det!

Kompanier må ofte produsere gode prosjekter for få midler, men både DKS, nasjonale og internasjonale festivaler etc trenger video-dokumentasjon av forestillingen din. Gjerne i både kort og lang versjon. Assitej Norge vil gjerne kunne hjelpe enkeltkunstnere og kompanier med enkle redigeringsteknikker uten at det skal koste skjorta. Har du en Mac så har du iMovie og da kan du lage film! Som et ledd i å fremme scenekunst for et ungt publikum – i hele verden, ønsker Assitej å gi scenekunstnere enkle verktøy som gjør at de kan nå ut til mange!

På dette kurset vil du lære enkel redigering i iMovie for Mac. Målet er å gi scenekunstnere og kompanier muligheten til å redigere opptak av egne forestillinger og å lage kortversjoner/promovideo, samt presentasjonsvideo av kompaniet/kunstneren, selv med lave budsjetter. Assitej Norge er en del av verdens største nettverk innen scenekunst for et ungt publikum og formidler norsk scenekunst i dette nettverket til festival og prosjekter. Vi ønsker å legge til rette for at norske scenekunstnere og kompanier kan lykkes med å få formidlet sine prosjekter både nasjonalt og internasjonalt.

Dag 1: Vi går gjennom hva produsenter og programmerere trenger av materiale og hvordan man kan sikre seg dette til en lav kost. Vi går så gjennom enkel redigering og bruk av iMovie.

Dag 2: Hvordan bygge opp en god kortversjon. Hva er man ute etter som programmerer? Dramaturgi etc. Feedback på arbeidet vi har produsert.

Arbeid mellom kursdagene etter eget behov og ønske.

Forberedelser/materiale:

  • Ta gjerne utgangspunkt i ditt eget materiale, men det er ikke et must. Hvis du ikke har opptak av egen forestilling, men likevel vil lære deg dette kan vi bruke annet materiale.
  • NB: Du må ha din egen Mac som du kan jobbe på, med iMovie installert.
  • Pass på at du har nok lagringsplass.
  • Det kan være lurt å ha tilgang på en ekstra skjerm (så du kan få med deg foredraget på den ene skjermen, mens du jobber på den andre skjermen).

Jeg er ingen klippe-ekspert, bare en helt vanlig kunstner, nettopp derfor vil det garantert være helt overkommelig å lære seg disse teknikkene. – Ingvild Lien, kursholder

 

Medlemmer i Norsk Skuespillerforbund får rabattert pris på kursavgiften.

Instruktør

Assitej Norge sitter på verdens største nettverk innen scenekunst for et ungt publikum. Som medlemsorganisasjon for profesjonelle scenekunstnere og kompanier fremmer Assitej Norge scenekunst for et ungt publikum i hele verden. Assitej Norge produserer Teaterlørdag UNG i samarbeid med Sentralen og vi produserer Assitejfestivalen som er en internasjonal scenekunstfestival i Kristiansand.

Ingvild Lien er daglig leder for Assitej Norge og holder dette kurset. Hun er utdannet skuespiller ved den anerkjente teaterskolen ALRA i London og har jobbet som skuespiller, regissør og koreograf i 20 år.

Her finner du mer informasjon om Assitej Norge og deres virke:

www.assitej.no

https://www.facebook.com/teaterlordagung

https://www.facebook.com/assitejfestivalen

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle deltakere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå, eller tilsvarende profesjonell erfaring, med følgende bakgrunn:

Skuespillere og andre profesjonelle i scenekunstfeltet som har behov for å klippe en forestilling/promovideo i presentasjons- og søknadsøyemed.

Sted

Kurset er et webinar som avholdes på nettstedet Zoom. Zoomlenke fås i forkant av kursstart, etter at fakturaen er betalt.

I samarbeid med

Søk plass Påmelding avsluttet

Søknadsfrist 28. feb
Dato 3. mar – 4. mar
Pris 300/400 kr
Tid 10:00 - 15:00