Kræsjkurs for ferske scenekunstnere

Søknadsfrist   Kl. 18:00 22. aug
Dato 24. aug
Pris 50 kr
Tid 09:30 - 16:30

Om Seminar

Vi inviterer til kræsjkurs for scenekunstnere i etableringsfasen!

Etter endt utdanning som scenekunstner har man lært mye om det å stå på scenen, men langt mindre om hvordan man skal klare seg selv som frilanser!

Hvordan er overgangen fra student til profesjonell scenekunstner? Hvordan organisere den nye hverdagen, skape nettverk, forstå det politiskelandskapet, rettigheter tilknyttet ditt kunstneriske virke og valg av organisasjonsform? Hvordan navigere i bransjens muligheter og være en del av et miljø?

Det er mye å holde styr på, og det kan virke uoverkommelig å få oversikt. Dette vil vi gjerne hjelpe deg med gjennom et heldags kræsjkurs fullstappet med kyndige folk som kan hjelpe deg videre i frilansferden. I tillegg blir det stands med ulike bransjeaktører hvor du kan bli kjent med mange sentrale organisasjoner, støtteordninger, potensielle arbeidsgivere og møteplasser.

Bli med på årets bransjeorientering, og la deg bli inspirert til å sette kunsten din i drift!

Stream

Om du ikke har mulighet til å delta fysisk på arrangementet kan du bli med oss via stream. Du melder deg da på i kategorien Deltager Stream og vil få tilsendt en lenke til sendingen etter påmeldingsfrist 22. august.

PROGRAM

09.30: Dørene åpner
Program del 1 – Salongen Vega Scene
10.00: Velkommen
10.10 – 10.35: Bransjenavigasjon med Rudi Skotheim Jensen/SKUDA
10.35 – 11.05: Mingling/stands i foajeen
11.05 – 12.05: Arbeidslivets Rammeverk, foredrag ved advokatfullmektig i Creo, Espen A. Eldøy.
12.05 – 13:35: Lunsj og mingling/stands i foajeen

 

Program del 2 – Salongen Vega Scene
13.35: Velkommen tilbake
13.40 – 14.20: Fra nyutdannet til arbeidende scenekunstner, panelsamtale. Moderator: Linn Kongshavn. Panel: Rebekka Nystabakk/skuespiller, Trine Bariås-Kvitstein/musikalartist, Sudesh Adhana/danser.
14.20 – 15.00: Fagforbund – politisk arbeid, panelsamtale. Moderator: Tone Øvrebø Johannessen/SKUDA. Panel: Christine Thomassen/nestleder Creo, Kristine Karåla Øren/forbundsleder NODA, Knut Alfsen/ forbundsleder NSF .
15.00 – 15.30: Mingling/stands i foajeen
15.30 – 16.05: Ferske utøveres muligheter på arbeidsmarkedet – en samtale med arbeidsgivere. Moderator: Agnete G. Haaland. Panel: Guro Nagelhus Schia/Nagelhus Schia Production, Atle Halstensen/Scenekvelder, Kristian Seltun/Nationaltheatret, mfl.
16.05 – 16.30: Mingling/stands i foajeen

16.30: Takk for i dag

Instruktør

Rudi Skotheim Jensen er ansatt ved Skuespiller- og danseralliansen som fagkonsulent. Jensen er utdannet innen regi ved ESAC i Brussel, skuespiller ved Akademi for Scenekunst samt har en BA fra handelshøyskolen BI som markedsøkonom. Jensen sitter i ulike tilskuddskomitéer og har jobbet i over ti år med scenekunstproduksjoner, for et internasjonalt marked.

Espen Eldøy jobber som advokatfullmektig i Creo, forbundet for kunst og kultur, og har sin hovedkompetanse innen arbeidsrett, trygderett, avtalerett og opphavsrett.

Trine Bariås-Kvitsteiner, musikalartist og sanger, utdannet fra Guildford School of Acting og Bårdar Akademiet. Hun har medvirket i store musikaler som blant annet: «Into the Woods» (Det NorskeTeatret), «Chess», «The Sound of Music» og «Phantom of the Opera»(Folketeateret), «Grease»(Chateau Neuf), Søster Margaretta i «The Sound of Music»(KildenTeater), «Terje Vigen-en musikal»(Kilden/Fjæreheia) og Kaptein Sabeltann-showet i Kjuttavika. Trine har gjestet Bikubekveld (DNT) flere ganger og hatt roller i show og musikalkonserter på blant annet Chat Noir, Asker Kulturhus og Klubben Scene i Tønsberg. Hun er ofte brukt i dubbing for Disney, Netflix og Viaplay. For tiden er hun igjen aktuell i «Chess» på Folketeateret!

Rebekka Nystabakk kommer fra Sørfold i Nordland, og er bosatt i Oslo. Hun er utdannet skuespiller ved Akademi for Scenekunst og Teaterhøgskolen ved KHiO. Hun har vært ansatt i Skuespiller-og danseralliansen siden 2018. Etter endt utdanning har hun jobbet både i det prosjektbaserte scenekunstfeltet, ved flere institusjonsteatre, og i flere film- og TV-produksjoner. Rebekka er også utøver og prosjektskaper i kompaniet REBEKKA/HUY som hun driver sammen med skuespiller Huy Le Vo. De har blant annet gjort forestillingene Happy birthday Putin, Apokalypse da og Goodbye Kitty. For øyeblikket arbeider hun med utvikling av sin første dokumentarfilm.

Guro Nagelhus Schia gikk ut fra Balletthøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) i 2000. Like etterpå begynte hun i Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans hvor hun danset i åtte år. Guro møtte Sidi Larbi Cherkaoui sommeren 2009, og i desember samme år fikk hun tilbud om å bli med i Larbi ́s eget kompani Eastman. Hun danset i en rekke av hans signaturverk og turnerte til de mest anerkjente scenene over hele verden. I 2012 var hun prøveleder for Keira Knightley og alle danserne i spillefilmen Anna Karenina regissert av Joe Wright. Hun spilte også kammerpiken Annushka i samme film. I 2016 mottok hun Gammleng-prisen i kategorien dans, for fortjenstfull innsats i sceniske forestillinger. Samme år ble hun invitert til å opptre som Nasjonalballettens gjestesolist i Ingun Bjørnsgaards Sleepless Beauty–Mahlermembran. I 2017 grunnla hun Nagelhus Schia Productions med støtte fra Akershus fylkeskommune, hvor hun nå er kunstnerisk leder, koreograf og danser.

Kristian Seltun er dramaturg og teatersjef. Han var kunstnerisk leder ved Teaterhuset AvantGarden i Trondheim 1998–2001, teatersjef ved Black Box Teater i Oslo 2001–2009 og teatersjef ved Trøndelag Teater fra 2010 til 2018. Seltun tiltrådte som teatersjef ved Nationaltheatret 1. januar 2021.

Atle Halstensen (født 1967) er kunstnerisk leder og medeier i det privateide teaterselskapet Scenekvelder, som han startet sammen med Karianne Jæger i 2011. Halstensen er utdannet kirkemusiker, komponist og arrangør.  Han har vært musikalsk ansvarlig for en rekke konserter, musikaler og TV-produksjoner – blant annet Fredspriskonserten, Spellemannprisen, Artistgallaen og ved de fleste institusjonsteatre i landet som feks Det Norske Teateret, Oslo Nye teater, Den Nationale Scene, Den Norske Opera m.fl. De siste årene har han sammen med Scenekvelder produsert en rekke forestillinger på Folketeateret, med Mary Poppins, Singin’ in The Rain, Les Misérables, The Phantom of the Opera, The Sound of Music, Chess som noen av høydepunktene. I 2022 ble også Scenekvelder’s produksjon av Mamma Mia! Folketeaterets største publikumssuksess gjennom tidene, med over 212 000 solgte billetter. 

Atle Knudsen er en norsk regissør som har hatt regi på en rekke tv- serier som Jul i Svingen, ORPS, Trio – Odins Gull, Vaffelhjarte, Kampen for tilværelsen, ZombieLars.  Han jobber nå i Monster Scripted som regissør, serieskaper  og eksekutiv produsent. De siste produksjonene i Monster har bl.a vært Bloodride for Netflix, Kristiania Magiske Tivolitheater for NRK og snart premiere på Etterglød for NRK. 

Agnete G. Haaland er skuespiller, dramatiker, produsent og kunstnerisk leder for eget kompani. Hun har bla. vært teatersjef på Den Nationale Scene i Bergen i åtte år, leder av Norsk Skuespillerforbund i elleve år, og president i den internasjonale skuespillerføderasjonen FIA i fire år. Hun har spilt store roller ved en rekke teatre både nasjonalt og internasjonalt. Hun har hatt regi på flere spel og medvirket i en rekke TV-serier og filmer. Agnete er en aktiv samfunnsdebattant har vært medlem av en rekke statlige råd, styrer og utvalg. Hun er nestleder i Norsk Pen. 

Linn Meyer Kongshavn er Kunstnerisk leder ved Norsk Skuespillersenter. Hun er utdannet teaterregissør og drev i flere år Oslo TeaterEnsemble, et kompani som med fokus på ny dramatikk, skrevet og devised. Hun har jobbet ved flere av landets teatre, blant annet ved Teater Vestland, Teatret Vårt og ved Haugesund Teater. En gjenganger i hennes kunstnerskap er kjærligheten for det nære og ekte, at historiene som fortelles skal være viktige og gjerne en miks av alvor og humor. Hun har forsket mye i kombinasjonen tekst, dans og lyd, og både barn og ungdommer har ofte vært en målgruppe hun har laget kunst for. Ellers har Linn blant annet jobbet som produsent og kunstnerisk konsulent for Fortellerfestivalen, undervist i teater, holdt monologkurs for profesjonelle skuespillere, startet og drevet scenekunstnerkollektivet Torshovloftet, studert kunsthistorie på UiO og tatt masteremne i Kulturledelse på BI.

Deltakerkriterier

Åpent for alle som jobber innen kulturfeltet, inkludert studenter.

Sted

Vega scene

I samarbeid med

Søk plass Påmelding avsluttet

Søknadsfrist   Kl. 18:00 22. aug
Dato 24. aug
Pris 50 kr
Tid 09:30 - 16:30