Marginaliserte historier og hvordan fortelle dem
- Pris 650
- Sted Oslo
- Startdato 14/11/2024
- Sluttdato 16/01/2025
- Starttidspunkt 11:00
- Sluttidspunkt 16:00
Historiene vi forteller bestemmer hvem som får lov til å ta plass i verden. Hva betyr det å forvalte en underfortalt historie på en teaterscene?
Selv var jeg 34 år gammel første gang jeg, som melaninrik og skeiv, opplevde at karakterer på en norsk teaterscene deala med erfaringer som likner mine egne. Det var fantastisk og til å bli rasende av på samme tid. Jeg veit at jeg ikke er aleine om den følelsen. Jeg veit at jeg ikke er aleine om å savne historier om, og karakterer med, levde liv malt med breiere pensel på norske scener. Og jeg veit at jeg ikke er aleine om å ønske å gjøre noe med det.
– Kursholder Sofia Knudsen Estifanos
Dette kurset er en invitasjon til deg som kjenner deg igjen i alt eller deler av det kursholder Sofia beskriver ovenfor. En skuespiller som bærer på egne prosjekter og som ønsker seg en scenekunstverden som speiler den virkelige verden – på ekte. Og som ønsker litt følge på veien dit.
Dette kurset går over 3 torsdager i perioden november 2024 til januar 2025. Datoene er: 14. november 2024, 12. desember 2024 og 16. januar 2025.
Kursholder Sofia inviterer deg til å ta med prosjektet og drømmen din inn i en tredelt utviklings-workshop der vi sammen utveksler, undrer, diskuterer, presenterer og gir tilbakemeldinger under følgende overskrifter:
- Hva betyr det å forvalte historier om marginaliserte liv?
- Hvem «eier» en historie? Hva betyr det?
- Hva er solidaritet og hvordan bruke den i vårt kunstneriske virke?
Kurset har som mål å hjelpe hvert enkelt prosjekt litt videre på veien, og struktureres slik at man forlater hvert møte med tilbakemeldinger å bygge på til neste gang. Derfor får hvert prosjekt presentasjonstid på gulvet hver gang, før det åpnes for tilbakemeldinger og samtale. Workshop-dagene er lagt opp med god tid imellom, så man skal ha tid til å tenke og fordøye og utvikle videre.
Hvis dette gir gjenklang i deg, send inn en skisse og noen ord om hva du ønsker å utforske/utvikle, og hvorfor, gjennom søknadsskjemaet på denne siden.
PS: Det er fint med eget levd liv som utgangspunkt, men det er viktig å understreke at prosjektet ikke trenger å være selvbiografisk. Hvorfor ikke, skal vi snakke mer om på workshopen. Erfaringene dine trenger ikke å være like som kursholders – du kjenner selv best på om du allikevel er komfortabel med å komme med prosjektet ditt. Hvis du er usikker på om dette kurset passer for deg, er du velkommen til å ta kontakt med kursholder på sofia.kestifanos@gmail.com, så vil hun kunne gi deg innspill.
Informasjon om prosjekter og ideer behandles konfidensielt, både av kursholder og senteret.