Plakat mesterklasse

Masterclass: Fortell det med pasjon!
med Paola Balbi & Davide Bardi

Søknadsfrist   Løpende
Dato 26. mar
Pris 200/140 kr
Tid 11:00 - 13:30

Om Master Class

Denne masterclassen er ved Paola Balbi og Davide Bardi fra den italienske fortellergruppen Raccontamiunastoria, som er levende legender innen europeisk fortellerkunst!

Én ting er å fortelle en historie, en helt annen ting er å “sette fyr på publikum”. Å være lidenskapelig opptatt av materialet er ikke nok for å fortelle “med lidenskap”: “Scenelidenskap” er et resultat av sofistikert teknikk og oppøvde ferdigheter. Først når stemmen er forbundet med kroppen, og kroppen forbundet med fortellingen, kan publikum vibrere og rives med av fortelleren.

Paola og Davide kommer til å avsløre noen av deres “hemmeligheter” om fremførelse, og gjøre praktiske øvelser for å forsterke den følelsesmessige forbindelsen med deltakernes historier.

Følgende vil bli utforsket:

  • hvordan du kan skape en ideell situasjon med ord
  • hvordan du kan bruke de fem sansene til å engasjere publikum
  • hvordan du kan bruke de fire elementene til å skape “spesialeffekter”

Masterclassen er på et avansert nivå og er åpen for erfarne fortellere og skuespillere som ønsker å engasjere seg på et dypere nivå med historiene de formidler.

 

Forberedelser

  • Deltakere som er fortellere tar med seg en historie de kjenner godt. Myter og episke fortellinger foretrekkes, samt fortellinger med magi eller transformasjon i seg.
  • Deltakere som er skuespillere tar med seg en kort monolog med sterke emosjoner, enten fra klassisk gresk teater eller Shakespeare, evt. en annen elisabethansk dramatiker.

 

Arbeidsspråk

Arbeidsspråk er engelsk.

 

Deltagere på kurset Shakespeare’s Heartbeat: From the de-dum to the stage får rabattert kursavgift.

Mesterklassen er støttet av Det italienske kulturinstitutt, Bergesenstiftelsen og Fritt Ord.

Instruktør

I Italia er Raccontamiunastoria det første kompaniet som siden stiftelsen utelukkende har fortalt muntlige historier. De organiserer show, interaktive kvelder med temahistorier, de promoterer og organiserer kurs i fortellerkunst og pedagogiske verksteder i skolen.

Gjennom årene har kompaniet vært spesielt dedikert til å skape et fellesskap av italienske historiefortellere, bli et referansepunkt for de som praktiserer eller ønsker å nærme seg denne kunsten, og å konsolidere forholdet til det internasjonale samfunnet gjennom samarbeid med utenlandske kunstnere og deltakelse i internasjonale fortellerfestivaler.

Deltakerkriterier

Denne mesterklassen er for erfarne fortellere og skuespillere.

Sted

Melahuset, Mariboes gate 8, 0183 Oslo

I samarbeid med

Søk plass Påmelding avsluttet

Søknadsfrist   Løpende
Dato 26. mar
Pris 200/140 kr
Tid 11:00 - 13:30