Monologkurs: Troverdig på selftape
med Line Verndal

Søknadsfrist 5. apr
Dato 26. apr – 7. mai
Pris 550/500 kr
Tid 10:00 - 14:00

Om Webinar

Selftapes har blitt audition-situasjonen for skuespillere. Kurset fokuserer på hvordan vi lager troverdige karakterer i nære, digitale formater og hvordan vi kan optimalisere disse mulighetene.

Vi skuespillere er ofte alene i disse situasjonene. Hjemme hos oss selv, med en gitt tekst og et mobilkamera. Hva gjør vi? Hvordan jobber vi med denne teksten?

På dette kurset har jeg valgt å jobbe med monologer fordi vi da kan jobbe individuelt. En monolog er for meg et øyeblikksbilde tatt ut av en større helhet. Det er mye vi må vite, blant annet om karakteren, om motspiller, om omstendighetene, gitte premisser, konflikter, mål og taktikker. Samtidig må vi som skuespillere jobbe teknisk med dynamikk, vendepunkt, tekstforståelse og rytme for å gjøre monologen interessant å høre på.

Med andre ord: Den store jobben vi gjør når vi spiller en hel og sammensatt karakter i en stor oppsetning eller i en film, må vi fortsatt gjøre selv om teksten ikke varer mer enn et øyeblikk.

Og hva med formatet? Må du sitte i sofaen din eller stå i et hjørne og lire av deg teksten? Eller kan du bevisst bruke scenografi og kamera på en filmatisk måte?

Jeg er grunnleggende opptatt av troverdighet. Jeg vil oppleve at det jeg gjør eller ser andre gjøre oppleves som genuint og ærlig. Som om det er noe som skjer akkurat nå og ikke kan skje igjen. Dette krever mye arbeid fra en skuespiller – og det er dette jeg ønsker å jobbe med i kurset mitt.

Kurset strekker seg over 2 uker:

  • Dag 1: Mandag 26. april, klokken 10 – 14 (4 timer): Fellesarbeid.
  • Dag 2: Tirsdag 27. april, klokken 10 – 14 (4 timer): Fellesarbeid.
  • og 29. april: Egentrening.
  • Dag 3: Fredag 30. april, klokken 10 – 14 (4 timer): Monologarbeid med 5 deltakere, de andre 5 observerer.
  • Dag 4: Mandag 3. mai, klokken 10 – 14 (4 timer): Monologarbeid med 5 deltakere, de andre 5 observerer.
  • Dag 5: Tirsdag 4. mai, klokken 10 – 14 (4 timer): Fellesarbeid.
  • Dag 6: Torsdag 6. mai, klokken 10 – 14 (4 timer): Fellesarbeid og generalprøve.
  • Dag 7: Fredag 7. mai, klokken 20.30: Monologbonanza (åpen arbeidsvisning) og tilbakemeldinger. (Nøyaktig tidsrom for innsjekk, arbeidsvisning og tilbakemeldinger kommer.)


Medlemmer i Norsk Skuespillerforbund får rabattert kursavgift.

Instruktør

Line Verndal gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1995 og har jobbet ved Oslo Nye teater, Rogaland teater, Det Norske teatret, Den Nasjonale scene, Riksteatret, Dizzie-showteater, Teater Ibsen og Hålogaland teater. Hun har hatt hovedroller i alt fra Shakespeare og Dostojevskij til musikaler, farser og spel. Likevel er det nok i TV- og filmsammenheng hun har gjort seg mest bemerket. I 2011 fikk hun Amanda for beste kvinnelige hovedrolle i filmen ”Limbo” og har vært nominert til Gullruten tre år på rad for rollen som Marit i NRK-serien ”Himmelblå”. Hun har også vært programleder for bla. ”Lines gode hjelpere” og tre sesonger med ”Hele Norge baker”. Hun har også blant annet hatt roller i tre sesonger av TV-serien ”Aber-Bergen” for TV3 og to sesonger av Netflixproduksjonen «Hjem til jul».

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i utøvende skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell skuespillererfaring.

Sted

Kurset er et webinar som avholdes på nettstedet Zoom. Zoomlenke fås i forkant av kursstart, etter at fakturaen er betalt.

Søk plass Påmelding avsluttet

Søknadsfrist 5. apr
Dato 26. apr – 7. mai
Pris 550/500 kr
Tid 10:00 - 14:00