Produser din egen forestilling
med Kjetil Falkum

Søknadsfrist   Fortløpende 25. jan
Dato 9. feb – 11. feb
Pris 850/700 kr
Tid 09:30 - 16:00

Om Webinar

Dette kurset er en intensiv innføring i produsentkunnskaper for deg som er scenekunstner og ønsker å produsere dine egne forestillinger, eller for deg som er fersk produsent for profesjonelle scenekunstprosjekter.

Kurset blir gjennomført som et webinar.

Teater er det umuliges kunst, og kunsten å gjøre det umulige mulig. God planlegging og smidig prosjektledelse er essensielt for å få mest mulig ut av de ressursene vi har til rådighet, realisere de villeste idéene, og lage den beste mulige forestillingen.

Kurset gir en innføring i de viktigste redskapene produsenten har gjennom hele prosessen fra idé til ferdigstilt prosjekt. Vi tar for oss fremdriftsplan, budsjett, finansiering, bemanning, kontrakter, avtaleverk, rettigheter/royalties, og produksjonsplanlegging. Det vil bli en kombinasjon av forelesning, gruppeoppgaver og diskusjon, og målet med kurset er at deltakerne skal få oversikt over alle elementene som kreves for å realisere et scenekunstprosjekt og få med seg verktøy som gjør produsentoppgaven både lettere og morsommere. Dette kurset tar ikke for seg hvordan man skaffer penger til produksjonene eller søknadsskriving.

Digital plattform:

  • Kurset gjennomføres på digital plattform og krever god/stabil internettlinje (gjerne kablet internett hvis mulig).
  • Kursdeltakerne må ha egen PC/MAC med Excel (eventuelt Numbers eller Sheets) tilgjengelig.
  • Har du tilgang på 2 skjermer/digitale enheter som er koblet sammen, kan dette være en fordel med hensyn til mengden filer som skal benyttes under kurset. (Ikke et krav for deltagelse).

Alle påmeldte vil motta en digital møtelenke/invitasjon på mail fra Kjetil Falkum kvelden før kursstart. Vi anbefaler alle å logge seg på møtet i god tid slik at man er klar til start kl. 09.30 alle kursdager.

Instruktør

Kjetil Falkum er utdannet stage manager og production manager ved Royal Academy of Dramatic Art i London. Etter utdanningen har han jobbet som inspisient, turnéleder og produsent for teater, musikaler, opera og events, både i Norge og utenlands. Her hjemme har han jobbet ved blant annet Hålogaland Teater, Riksteatret, Nationaltheatret, Kilden, Nordnorsk Opera og Opera Østfold, for en rekke kommersielle teaterprodusenter, samt med frie grupper og spel. Kjetil var kunstnerisk produsent for åpningsseremonien under Ungdoms-OL på Lillehammer, og jobber for tiden blant annet med teaterfestivalen Heddadagene. Kjetil er i dag frilans produsent med base på Sentralen i Oslo.

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle deltakere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå, eller tilsvarende profesjonell erfaring, med følgende bakgrunn:

Profesjonelle scenekunstnere og andre som jobber direkte med produksjonssiden av scenekunst.

  • Det er ikke nødvendig med produsenterfaring, men kurset forutsetter grunnleggende kjennskap til scenekunstprosjekter, for eksempel som skuespiller/danser eller andre roller i forbindelse med produksjoner.
  • Du må kunne grunnleggende Excel. Mye av undervisningen baserer seg på dette programmet, og det vil ikke være tid til Excelopplæring.

NB! Du kan melde deg på kurset Excel og budsjettering for nybegynnere som avvikles 20. januar. Dette vil gi deg kunnskapene du trenger for å kunne delta på Produser din egen forestilling.

  • Kursdeltakerne må ha med egen PC med Word og Excel tilgjengelig.

Sted

Kurset er et webinar som avholdes på nettstedet Zoom.

I samarbeid med

Søk plass Påmelding avsluttet

Søknadsfrist   Fortløpende 25. jan
Dato 9. feb – 11. feb
Pris 850/700 kr
Tid 09:30 - 16:00