Illustrasjonbilde seminar

Sølvi Zuckermann, Kjersti Fjeldstad, Ronny Patrick Jacobsen og Janne Langaas

Stemmeskuespill for tegnspråkteatret

  • Pris 250
  • Sted Oslo
  • Dato 03/06/2024
  • Starttidspunkt 10:00
  • Sluttidspunkt 16:00
Søknadsfrist: 12. mai 2024

I samarbeid med Teater Manu, Dramatikkens Hus og SKUDA tilbyr vi en seminardag der vi fokuserer på STEMMESKUESPILLEREN, altså en skuespiller som gjør scenisk tegnspråk tilgjengelig for et hørende publikum.

Hvordan jobber en stemmeskuespiller? På hvilke måter kan man gjøre forestillinger for døve tilgjengelig for hørende? Hvordan kan man inkludere mer tegnspråk i teateret generelt? Hvilke arbeidsmuligheter finnes for en stemmeskuespiller?
Dette seminaret gir en innføring i hvordan tegnspråk fungerer som scenespråk, hvordan man oversetter fra skriftlige manuskript til et tegnspråk, og stemmeskuespillerens rolle for å gjøre forestillinger for døve tilgjengelig for et hørende publikum, på de døves premisser.
Dagen vil bestå av en innledende fagsamtale, etterfulgt av en praktisk arbeidsvisning og en miniworkshop der deltakerne får prøve hvordan det kan være å jobbe som stemmeskuespiller.
Som utgangspunkt for det konkrete arbeidet på seminaret vil vi bruke en monolog fra forestillingen «Edderkoppkvinnens kyss».

PROGRAM
Kl 10 – 12: Fagsamtale
Fagsamtale om sceniske uttrykk for et publikum av døve, om hvordan Teater Manu arbeider med scenetekst og oversettelser, og stemmeskuespillerens rolle.
Kl 12 – 13: Lunsj
Kl 13 – 14.30: Demonstrasjon
Demonstrasjon av stemmeskuespiller i arbeid.
Kl 14.30  – 16: Miniworkshop
Kursdeltakerne får prøve seg som stemmeskuespiller.

Kursavgiften inkluderer enkel lunsj.

Om TEATER MANU – det nasjonale tegnspråkteatret
Teater Manu er Norges eneste profesjonelle teater for døve, og har et nasjonalt ansvar som kulturformidler på norsk tegnspråk. Teatret er en kulturell møteplass som bidrar til å styrke døve og hørselshemmedes identitet og språk. Vi spiller forestillinger over hele landet. I tillegg til samarbeid med norske teaterinstitusjoner og grupper har Teater Manu et høyt internasjonalt aktivitetsnivå og et stort nettverk.

www.teatermanu.no

Deltakerkriterier
Instruktør
Sted
Søknad

I samarbeid med: