TekstLabKollektivet

  • Sted Oslo
  • Startdato 02/11/2020
  • Sluttdato 06/11/2020
  • Starttidspunkt 10:00
  • Sluttidspunkt 15:00

I 2020 jobber TekstLab med tverrfaglige kollektive prosesser rundt temaet sted og tilhørighet i et laboratorium på Norsk Skuespillersenter. Vi bygger på erfaringer og arbeid fra tidligere utforskning i prosjektene om «Minner» og ”the politics of identity”.

Denne gangen er det en ny konstellasjon av scenekunstnere som samles for å utforske tema med kollektivt skriving, samspill, tverrfaglige uttrykk og performance: Ornilia Ubisse, Michael Aspli, Christian Beharie, Hanna Asefaw, Cathrine Bjørndalen, Christine Vik Bratvold og Shanti Brahmachari. Alle kunstnerne i prosjektet har vært tilknyttet TekstLab over lengre tid. Nå ønsker vi å jobbe sammen for aller første gang som et større kunstnerisk kollektiv. Arbeidet startet i oktober 2020 fra scratch i galleriet på Interkulturelt Museum under scenekunstfestivalen Glokale Stemmer. Prosessen videreføres på laboratoriet på Skuespillersenteret i november.

Utviklingsprosessen inngår som del av TekstLabs dokumentariske kunstnerisk prosjekt, the politics of identity. Her utforsker barn, ungdom og kunstnere den personlige erfaringen med å leve i et glokalt samfunn hvor det globale utgjør våre daglige liv, på en måte som utfordrer hvordan vi forstår oss selv, og de andre. Dette danner grunnlag for sceniske fortellinger som utvider forståelsen av egen identitet, tilhørighet, utenforskap og felleskap.

Deltakerkriterier
Instruktør
Sted

I samarbeid med: