Troverdighet foran kamera
med Line Verndal

Søknadsfrist 25. sep
Dato 27. okt – 28. okt
Pris 1500/1350 kr
Tid 10:00 - 16:00

Om Workshop

I samarbeid med Propellen Teater, tilbyr vi skuespillere i Midt-Norge et kurs for de som ønsker erfaring med jobbing foran kamera. Sammen med Line Verndal og en filmfotograf, får du trent deg på filmskuespilleri – på hva det vil si å være troverdig.

Nå produseres det TV-serier som aldri før og behovet for skuespillere som behersker dette formatet er stort. Foran et kamera kreves det tilstedeværelse og troverdighet. Et nærbilde avslører alle former for spill. Hva vil det si å være ekte? Hvordan kommer man dit?
Gjennom dialogscener to og to, som filmes og diskuteres i plenum, jobber vi oss i fellesskap fram til dette utrykket: Hva det vil si å være sann.

Dette kurset fokuserer på det å prestere foran kamera. En filmfotograf er tilstede på kurset og filmer arbeidet, som blir vist og analysert i plenum. Alle får tid til å spille foran kamera.

Forberedelse innen kursstart
Dialoger sendes ut til deltakere på forhånd.
Hver deltaker får tildelt en scenepartner. Det forventes at scenepartnerne møtes før kursstart og øver på utdelt scene. Dette kan også foregå digitalt.
Alle må være tekstfri ved kursstart.

Instruktør

Line Verndal har årelang erfaring som skuespiller, regissør og pedagog.
Hun er utdannet ved KHiO, og har jobbet på Oslo Nye Teater, Rogaland Teater, Den Nationale Scene Det Norske Teatret, Riksteatret, Hålogaland Teater og Dizzie Showteater. Hun har spilt store roller i TV-serier som Brigaden, Himmelblå, Aber/Bergen, Nissene på låven og Hjem til jul. Hun er aktuell med filmen Jenteur og den svenske filmen Takk for sist – begge kommer ut høsten 22.
Line har vært nominert nominert til Gullruten tre ganger, Kanonprisen og vunnet Amanda for beste hovedrolle med filmen Limbo.
Line underviser i skuespillerteknikk ved Høyskolen Kristiania og NSKI, og lager podkasten Line snakker med noen, der hun har intervjuet utallige skuespillere om deres teknikker.

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i utøvende skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell skuespillererfaring.

Sted

Nonnegata 19, 7014 Trondheim

I samarbeid med

Søk plass Påmelding avsluttet

Søknadsfrist 25. sep
Dato 27. okt – 28. okt
Pris 1500/1350 kr
Tid 10:00 - 16:00