Værsågod
- Sted Zoom
- Dato 16/02/2021
- Starttidspunkt 20:00
- Sluttidspunkt 22:30
Denne gangen stryker vi kriteriene og ønsker at alle som definerer seg selv som skuespiller skal søke om plass. Det vil si at du ikke trenger bachelor i skuespill eller tilsvarende erfaring for å få muligheten til å bli med.
Hvordan kommer publikum til å ta imot dette? Bør jeg endre noe? Skjønner de hvor jeg vil hen? Kværner du på spørsmål av denne typen, kan Værsågod hjelpe deg videre. Kom og vis frem det du jobber med!
Som følge av restriksjonene vil Værsågod 16.februar foregå digitalt! Streamen er tilgjengelig for publikum som kan komme med tilbakemeldinger på det de ser, akkurat som på et vanlig Værsågod arrangement. Fjorårets sesongavslutning ble arrangert digitalt- med masse kjærlighet og respekt fra alle kanter! Vi gleder oss derfor til å gjenoppta suksessen i februar.
Værsågod er et tilbud for profesjonelle skuespillere som vil teste ut arbeidet sitt på publikum og få faglig tilbakemelding og veiledning.
Tenk at det finnes et sted i Oslo der skuespillere kan prøve ut nytt materiale for publikum i helt trygge omgivelser. Det er nyttig for skuespilleren og underholdende for publikum. Velkommen.– Svein Tindberg, skuespiller og faglig veileder.
SLIK FUNGERER DET
Værsågod er bare kjærlighet. Kjærlighet til skuespillerne på scenen og til faget. Værsågod er til for å støtte
utøverne i deres arbeid.
Alle kunstneriske uttrykk er velkomne. Du kan ta med arbeidet ditt til Værsågod-scenen enten det er en monolog, en scene med flere skuespillere, en enakter eller deler av et stykke. Materialet skal være godt bearbeidet, men behøver ikke å være «ferdig».
Når visningen er over kommer skuespillerne tilbake til scenen for en samtale rundt det som har blitt vist. Publikum deler sine refleksjoner og kommer med spørsmål. Deretter får faglig veileder ordet og gir konstruktive tilbakemeldinger og innspill. Målet er å åpne opp for en åpen og ærlig dialog om prosessen arbeidet er i. Det oppfordres til samtale og diskusjon rundt det som har foregått på scenen, med publikum, faglig veileder og skuespilleren selv som tre like parter.
Værsågod er gratis for både aktører og publikum.
FAGLIG VEILEDNING
Værsågods faglige veiledere er veletablerte skuespillere som deler av sin erfaring for å kunne hjelpe kolleger videre i deres arbeid. Ved å få tilbakemelding fra en erfaren skuespiller åpnes det opp for å utveksle opplevelser og erfaringer i større grad enn å bare motta tilbakemelding. Oppgaven til den faglige veilederen er å opptre som en mentor og en sparringspartner – «Fra en kollega til en annen»!
Tidligere faglige veiledere: Mariann Hole, Anders Hatlo, Ulla Marie Broch, Gisken Armand, Andrea Bræin Hovig, Fridtjov Såheim, Anne Kokkinn, Thorbjørn Harr, Line Verndal, Trond Fausa Aurvåg, Ellen Horn, Lena Kristin Ellingsen, Stig Henrik Hoff, Per Christian Ellefsen, Henrik Mestad, Kjersti Elvik, Rolf Kristian Larsen, Cecilie Mosli, Svein Tindberg, Håvard Bakke.
Værsågod drives av Andrea Wasrud og Barbro Bugge. De to ble nominert til Frilansprisen 2019 for sitt arbeid med Værsågod, på bakgrunn av den samlende verdien av konseptet, både for frilanserne og for skuespillerarbeidet. Les mer om Værsågod her.