VÆRSÅGOD på Oslo Fringe Festival

  • Pris Gratis
  • Sted Oslo
  • Dato 01/09/2023
  • Starttidspunkt 19:30
  • Sluttidspunkt 21:30

VÆRSÅGOD er et tilbud for profesjonelle skuespillere som ønsker å vise frem arbeidet sitt. 

På slutten av visningen vil det være åpent for at publikum og faglig veileder kan komme med kommentarer, konstruktive tilbakemeldinger og spørsmål. Vi har ny faglig veileder hver gang, men det som er felles for dem alle er at de er veletablerte skuespillere som deler av sin erfaring og kompetanse for å kunne hjelpe kollegaer videre i sitt arbeid. Publikum kan alltid nyte våre arrangement helt gratis.

VÆRSÅGOD MED TEMA
Nytt denne høsten er at vi har ulike kategorier på arrangementene våre. Denne gangen er det EGENSKREVET.
Jobber du med et egenprodusert materiale? 1. september er for deg som skriver din egen tekst/act og ønsker å teste den ut på et publikum. Det kan være deler av et lengre stykke, en monolog, slam-poesi, en sang eller figurteater – men husk at vi alltid fokuserer på skuespilleren bak verket. Som faglig veileder inviterer vi da inn en skuespiller som har erfaring med å skrive og produsere eget materiale.

Denne gangen møtes vi som pop-up under Oslo Fringe festival på SALT. På denne måten er du også med som artist under festivalen og kan nyte godt av å nettverksbygge og se andres forestillinger. 

FAGLIG VEILEDNING
Værsågods faglige veiledere er veletablerte skuespillere som deler av sin erfaring for å kunne hjelpe kolleger videre i deres arbeid. Ved å få tilbakemelding fra en erfaren skuespiller åpnes det opp for å utveksle opplevelser og erfaringer i større grad enn å bare motta tilbakemelding. Oppgaven til den faglige veilederen er å opptre som en mentor og en sparringspartner – «Fra en kollega til en annen»!

Tidligere faglige veiledere: Agnes Kittelsen, Frank Kjosås, Trond Teigen, Aksel Hennie, Janne Formoe, Mariann Hole, Anders Hatlo, Ulla Marie Broch, Gisken Armand, Andrea Bræin Hovig, Fridtjov Såheim, Anne Kokkinn, Thorbjørn Harr, Line Verndal, Trond Fausa Aurvåg, Ellen Horn, Lena Kristin Ellingsen, Stig Henrik Hoff, Per Christian Ellefsen, Henrik Mestad, Kjersti Elvik, Rolf Kristian Larsen, Cecilie Mosli, Svein Tindberg, Håvard Bakke, Tobias Santelmann, Paul Ottar Haga.

I 2019 ble Andrea Wasrud og Barbro Bugge nominert til Frilandsprisen for sitt arbeid med Værsågod, på bakgrunn av den samlende verdien av konseptet, både for frilanserne og for skuespillerarbeidet. I dag drives Værsågod av Andrea Wasrud, Ingvild Kristin Kirkvik og Andrea Therese Skjolde Fostervold. Les mer om Værsågod her.

I samarbeid med Oslo Fringe Festival, Nordic Black Theatre og Værsågod. En ekstra takk til Kulturrådet denne høsten!

OM OSLO FRINGE FESTIVAL
Oslo Fringe er en festival som søker å vise fram det beste av ny, norsk scenekunst – i tillegg til internasjonale oppsetninger som har gjort seg bemerket på andre fringe-festivaler ute i verden. Her får du teater, humor, drag, fest, sosialisering, mat og drikke og mye mer.

Deltakerkriterier
Instruktør
Sted
Søknad

I samarbeid med: