Bilde veileder Øystein Elle

Øystein Elle

Værsågod: Performance

  • Pris Gratis
  • Sted Oslo
  • Dato 12/03/2024
  • Starttidspunkt 20:00
  • Sluttidspunkt 22:00
Søknadsfrist: 27. feb 2024

Hvordan kommer publikum til å ta imot dette? Bør jeg endre noe? Skjønner de hvor jeg vil? Kverner du på spørsmål av denne typen, kan Værsågod hjelpe deg videre. Kom og vis frem det du jobber med!

SLIK FUNGERER DET
Værsågod er bare kjærlighet. Kjærlighet til skuespillerne på scenen og til faget. Værsågod er til for å støtte utøverne i deres arbeid. Værsågod er et tilbud for profesjonelle skuespillere som vil teste ut arbeidet sitt på publikum og få faglig tilbakemelding og veiledning. Materialet du tar med til Værsågodscenen skal være godt bearbeidet, men behøver ikke å være «ferdig».

Første halvdel av arrangementet består av visninger fra skuespillerne som deltar. Når visningene er over kommer skuespillerne tilbake til scenen for en samtale rundt det som har blitt vist. Publikum deler sine refleksjoner og kommer med spørsmål. Deretter får faglig veileder ordet og gir konstruktive tilbakemeldinger og innspill. Målet er å åpne opp for en åpen og ærlig dialog om prosessen arbeidet er i. Det oppfordres til samtale og diskusjon rundt det som har foregått på scenen, med publikum, faglig veileder og skuespilleren selv som tre like parter.

Værsågod er gratis for både aktører og publikum.

VÆRSÅGOD MED TEMA
Fra høsten 2023 har hvert Værsågod-arrangement hatt ulike temaer. Denne gangen er kategorien PERFORMANCE.

Jobber du med performancekunst? Performance er en form for scenisk framstilling som gjerne bryter med tradisjonell oppbygging eller spillestil. Her kan man bruke elementer fra billedkunst, film, teater, dans og musikk som smelter sammen til et uttrykk som verken gjør krav på å være det ene eller det andre.

FAGLIG VEILEDNING
Værsågods har ny faglig veileder hver gang, men felles for de faglige veilederne er at de er veletablerte skuespillere som deler av sin erfaring for å kunne hjelpe kolleger videre i deres arbeid. Ved å få tilbakemelding fra en erfaren skuespiller åpnes det opp for å utveksle opplevelser og erfaringer i større grad enn å bare motta tilbakemelding. Oppgaven til den faglige veilederen er å opptre som en mentor og en sparringspartner – «Fra en kollega til en annen»!

Tidligere faglige veiledere: Agnes Kittelsen, Frank Kjosås, Trond Teigen, Aksel Hennie, Janne Formoe, Mariann Hole, Anders Hatlo, Ulla Marie Broch, Gisken Armand, Andrea Bræin Hovig, Fridtjov Såheim, Anne Kokkinn, Thorbjørn Harr, Line Verndal, Trond Fausa Aurvåg, Ellen Horn, Lena Kristin Ellingsen, Stig Henrik Hoff, Per Christian Ellefsen, Henrik Mestad, Kjersti Elvik, Rolf Kristian Larsen, Cecilie Mosli, Svein Tindberg, Håvard Bakke, Tobias Santelmann, Paul Ottar Haga.

I 2019 ble Andrea Wasrud og Barbro Bugge nominert til Frilandsprisen for sitt arbeid med Værsågod, på bakgrunn av den samlende verdien av konseptet, både for frilanserne og for skuespillerarbeidet. I dag drives Værsågod av Andrea Wasrud, Ingvild Kristin Kirkvik og Andrea Therese Skjolde Fostervold. Les mer om Værsågod her.

Som alltid i samarbeid med Nordic Black Theatre og Norsk Skuespillersenteret. En ekstra takk til Kulturrådet!

Deltakerkriterier
Instruktør
Sted
Søknad

I samarbeid med: