Podkast

Line snakker med noen

Navnet sier vel det meste. Skuespiller Line Verndal snakker med mennesker hun er nysgjerrig på og interessert i. Felles for dem alle, er at de kanskje har noe kunnskap eller klokskap å dele. I samtaleformen hvor alle deler av sine erfaringer, håper hun lytterne får ny innsikt, bekreftelse eller opplevelsen av å ikke være alene om utfordringene i karrieren eller livet forøvrig.

Våren 2022 samarbeidet vi med Line Verndal om tre podkastsendinger. Sammen inviterte vi inn en person hvor vi tenkte at samtalen kunne være til hjelp og utvikling for deg som skuespiller. Som en liten mesterklasse.

 

Line Verndal gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1995 og har jobbet ved Oslo Nye teater, Rogaland teater, Det Norske teatret, Den Nasjonale scene, Riksteatret, Dizzie-showteater, Teater Ibsen og Hålogaland teater. Hun har hatt hovedroller i alt fra Shakespeare og Dostojevskij til musikaler, farser og spel. Likevel er det nok i TV- og filmsammenheng hun har gjort seg mest bemerket. I 2011 fikk hun Amanda for beste kvinnelige hovedrolle i filmen ”Limbo” og har vært nominert til Gullruten tre år på rad for rollen som Marit i NRK-serien ”Himmelblå”. Hun har også vært programleder for bla. ”Lines gode hjelpere” og tre sesonger med ”Hele Norge baker”. Hun har også blant annet hatt roller i tre sesonger av TV-serien ”Aber-Bergen” for TV3 og to sesonger av Netflixproduksjonen «Hjem til jul».

28. februar: Line snakker med skuespiller Jan Gunnar Røise

LYTT TIL EPISODEN HER

 

ELLER SE EPISODEN VIA YOUTUBE HER

Gjest hos Line denne gangen er skuespiller Jan Gunnar Røise.

Jan Gunnar Røise (født 24. september 1975) er en norsk skuespiller fra Feiring i Eidsvoll, bosatt i Oslo. Han er utdannet ved Statens teaterhøgskole (2000). Røise har siden vært ansatt ved Nationaltheatret, der han har medvirket i over 40 oppsetninger. Fra høsten 2010 til 2012 var han sammen med Thorbjørn Harr og Mariann Hole kunstnerisk leder ved Torshovteatret med overskriften «Komilab». De mottok i 2012 Heddaprisen for Særlig kunstnerisk innsats for dette arbeidet. For sin rolle i filmen «Barn» vant han Kanonprisen 2019 i klassen beste mannlige hovedrolle og Amandaprisen 2020 i klassen beste mannlige skuespiller.

I denne episoden snakker Jan Gunnar og Line om den nye spillestilen på teater, forskjellige performative kontrakter, teater-jobbing kontra film og tv, å arbeide med forskjellige regissører, hvorfor det er så følsomt og vanskelig å gi hverandre tilbakemeldinger som skuespillere, hva det vil si å ha skuespillertalent, og mye mer!

Jan Gunnar Røise og Line prater

28. mars: Line snakker med Hina Zaidi

LYTT TIL EPISODEN HER

 

ELLER SE EPISODEN VIA YOUTUBE HER

Gjest hos Line denne gangen er skuespiller Hina Zaidi.

I denne episoden snakker Hina og Line om Nissene i Bingen og deres første møte, Hinas vei inn i bransjen, om Nordic Black Express, om bokseteater og arbeidet med ungdommene på Stovner Bokseklubb, om «Jordbrukerne» og rollen som Anisa, om frilanstilværelsen og om slampoesi – blant annet.

Hina Zaidi startet sin skuespillerkarriere i NRK-serien Taxi i 2011. Etter det fikk hun jobb på Riksteatret i to produksjoner før hun tok sin skuespillerutdannelse ved Nordic Black Xpress. Hun gikk ut i 2017 og har siden jobbet som frilans skuespiller.

Hina er også slampoet, boksetrener og utdannet barnevernpedagog i bunn.

I 2018 spilte hun i Tigerstadsteatrets forestilling «Ingenting» som vant Heddapris for beste ungdomsforestilling.

I 2019, i samarbeid med SPKRBOX, Stovner bokseklubb og Det Norske Teatret, lagde hun Norges første bokseforestilling «BEST» som ble satt opp på Rommen Scene i Groruddalen, hvor hun selv er oppvokst. Her hadde hun med seg ni ungdommer fra bokseklubben opp på scenen. Sammen skrev de hele manuset, en dønn ærlig forestilling om oppvekst, vennskap, ensomhet og tilhørighet og krydret det hele med boksing.

Hina spilte også en av de nye karakterene i «Nissene i bingen» ifjor. For tiden er hun aktuell som «Anisa» i NRK serien «Jordbrukerne». Denne serien fikk to priser i Cannes seriefestival oktober 2021.

Det virker som om Hina har funnet sitt kall og trives best med å jobbe med teater for ungdom. Hun er med i  forestillingen «BLIKK» som har premiere på Kloden teater 16. mars. Det er en morsom, sår og brutal forestilling om jenter, blikking, utenforskap, mobbing, jentegjenger og sinte jenter.

25. april: Line snakker med Ingar Helge Gimle

LYTT TIL EPISODEN HER

ELLER SE EPISODEN VIA YOUTUBE HER

Gjest hos Line denne gangen er skuespiller Ingar Helge Gimle.

Ingar Helge Gimle (65) er født i Oslo og oppvokst på Torshov.

Han tok sin utdanning ved Statens Teaterhøgskole 1982-85. Fra 1985-89 var han ansatt ved Trøndelag Teater og fra 1989-96 var han ansatt ved Oslo Nye Teater. Deretter var han ansatt på Torshovteateret fra 1996-98 og ved Nationaltheatret fra 1998-2009. Fra 2009 har har jobbet som frilansskuespiller.

Gimle har medvirket i ca. 40 spillefilmer og 30 tv-serier. For tiden er han aktuell som «Bill» i musikalen Mamma Mia på Folketeateret.