Tuuja Jänicke / FIN

Gestaltterapeutisk tilnærming til skuespillerarbeid

  • Pris 650/550
  • Startdato 16/04/2020
  • Sluttdato 17/04/2020
  • Starttidspunkt 10:00
  • Sluttidspunkt 18:00
Søknadsfrist: 15. mar 2020

Hvordan kan du bruke en gestaltterapeutisk tilnærming til arbeidet ditt som skuespiller? Her og nå og kontakt er to hovedbegrep som benyttes i Gestaltterapi. I dette verkstedet undersøker vi hvordan vi kan adressere begrepene på scenen.

Hvorfor? Som skuespillere vil vi bli levende, begynne å glede oss over skuespillet og få kapasitet til å berøre publikum.

Om verkstedet:
Vi har en tendens til å ha forskjellige strategier for å unngå å være i her og nå – i nuet, som eksempelvis å blidgjøre publikum, gjøre oss mindre, overspille osv. Men når vi lar oss selv være akkurat det vi tilfeldigvis er i akkurat dette øyeblikket, synliggjøres det autentiske jeget og magien skjer: teksten eller forestillingen kommer til live. Som skuespillere blir vi levende, vi begynner å glede oss over spillet, og får kapasitet til å berøre publikum.

Vi jobber med:
Personlige hindre og forsvar for scenisk tilstedeværelse. I tillegg til soloarbeid vil det bli øvelser og teoretiske perspektiver på Gestaltterapi.

Dagsplan dag 1: Soloarbeid, øvelser og teori.

Dagsplan dag 2: Solo-arbeid, øvelser og teori.

Forberedelse:
Deltakerne forbereder en kort tekst til workshopen, max 3 minutter. Teksten kan være et dikt, en monolog, en sangtekst, noe du har skrevet selv eller annet som har en betydning for deg. Du velger selv språk på teksten (norsk eller annet).

Ta med: Ta med deg teksten du har valgt, vanlig klær.

Språk: Kursleder kommuniserer på svensk og engelsk.

 

Deltakerkriterier
Instruktør
Sted
Reisestøtte
Søknad

I samarbeid med: