Årlig audition – nyutdannede skuespillere

Søknadsfrist 6. okt
Dato 18. nov
Pris kr
Tid

Om Audition

ÅRLIG AUDITION – for nyutdannede skuespillere

Årlig audition gir skuespillere muligheten til å presentere seg for potensielle arbeidsgivere: Alle landets teatersjefer, instruktører, dramaturger, film- og TV-produsenter og castingbyråer inviteres. Dette er et populært arrangement i bransjen, da de får muligheten til å få nye navn på blokka. I tillegg til fremføring på scenen, er det muligheter for å bli kjent i pausene.

Årets audition foregår på Riksteatret i Oslo, mandag 18. november, på dagtid. Deltakerne får tildelt oppmøtetidspunkt i forkant.

HVEM KAN SØKE?
Du finner deltakerkriteriene lengre ned på siden. Dersom du var ferdig utdannet i 2016 eller senere regnes du som nyutdannet og søker her. Var du ferdig utdannet i 2015 eller tidligere må du søke som etablert.

HVORDAN FOREGÅR DET? 

Individuell del:

 • Hver deltaker har fire minutter til rådighet.
 • Alle skal fremføre en tekst som sendes ut ved opptak til Årlig audition. Du kan bruke hele tiden din på denne, eller velge en annen tekst i tillegg.
 • Alle står fritt til å velge hvilken type tekst de fremfører som tekst nummer to (monolog, dikt, sang, etc). Vi anbefaler å velge tekst fremfor sang. Alle tekster må fremføres på norsk, mens sanger kan være på valgfritt språk.
 • Teatret stiller med mp3/cd-spiller og piano. Eventuell akkompagnatør må deltakerne selv besørge.

Felles del:

 • Alle deltakere får en kort improvisasjonsoppgave som skal utføres parvis under veiledning fra instruktør.

SØKNADSKRAV

 1. CV i godkjent format må legges ved.

Publikum får utdelt CV-katalog og i denne skal uttrykket være helhetlig.

  • Søkere bruke Norsk Skuespillersenters CV-mal. Dette gjelder både oppsett og font.
  • CVen skal være på maks en side i PDF-format.
  • Kun søkere som benytter denne CV-malen blir akseptert og vurdert. CVer i andre format diskvalifiseres.

Se vår CV-mal her: Eksempel-CV
Få CV-tips og finn redigerbar mal HER.

Malen er satt opp for redigering i Word og følgende skrifttype kan brukes: Times New Roman. (og husk å fjerne den gule markeringen, om du skriver rett inn i malen)

INNHOLDSKRAV CV:

  • Portrettbilde:
   • Frontalt
   • Tatt av profesjonell fotograf som skal krediteres.
   • Bildet skal være av nyere dato og representativt for slik du ser ut nå
   • Bildet skal plasseres øverst til høyre på CVen og kan være i enten sort/hvitt eller farger

Fotograf Kristin Aafløy Opdan tilbyr portrettfotografering av skuespillere til 2300,- (500 kroner i avslag på ordinær pris) . Dette inkluderer fotografering, (max 1 time), tre bilder i farger og sorthvitt, med mulighet for å kjøpe flere til 650,- pr stk. Sjekk ut hennes nettside her: www.bildedama.no

  • Kontaktinformasjon
  • Informasjon om relevant utdanning og arbeidserfaring med årstall. Det må komme klart frem hva som er praksis under utdanning, og hva som er profesjonelle arbeidsoppdrag. Visninger eller kurs teller ikke som arbeidsoppdrag.

2. Informer om navn på utdanningssted, om du tidligere har vært med på Årlig Audition og i så fall hvilket år. (eget felt)

Merk: Søknaden må leveres i henhold til kravene for at den skal bli vurdert. Kun ett vedlegg aksepteres. (Er filen for stor? Sjekk om filstørrelsen på bildet kan justeres ned.) Det er ikke mulig å levere søknaden på annet vis enn via søknadsskjemaet underEttersending etter fristens utløp godtas ikke. 

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i utøvende skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell skuespillererfaring.

Nyutdannede skuespillere: 

 • Det må være maks tre år siden du avsluttet utdanningen.
 • Krav for deltakelse er treårig, utøvende skuespillerutdannelse på høgskolenivå, primært fra skole utenfor Norge.
 • Søkere med godkjent skuespillerutdanning fra Norge kan også søke.
 • Som hovedregel kan en utøver delta maksimum to ganger på Årlig audition.

Uttak: 
Erfaringsmessig er det flere søkere enn plasser. Uttaket foretas av en komité bestående av representanter fra Norsk Skuespillersenter, Norsk Skuespillerforbund og Norsk Teaterlederforum / Norsk Teater- og Orkesterforening, etter fristens utløp. Søkere med godkjent skuespillerutdanning som ikke har deltatt tidligere vil prioriteres. Uttakskomitéens vedtak er endelig og kan ikke påklages.

Sted

På Riksteatret i Nydalen, Gullhaug Torg 2b.

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

I samarbeid med

Søk plass

Søknadsfrist 6. okt
Dato 18. nov
Pris kr
Tid

Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass. Du vil få svar på søknaden innen tre uker etter fristen.
NB: CVen må være i henhold til malen. Kun søkere som benytter denne CV-malen blir akseptert og vurdert.