Kurset holdes i Tromsø.

Søknadsfrist
Dato 31. okt – 1. nov
Pris 550/500 kr
Tid 10:00 - 16:00

Om Workshop

I samarbeid med RadArt og HATS, gir vi deg innføring i Chubbuck-teknikken i Tromsø!

Chubbuck-teknikken er en populær og verdenskjent skuespillerteknikk skapt av den amerikanske skuespillercoachen Ivana Chubbuck. Den består av 12 steg, som blant annet favner analyse og personlig uttrykk. Teknikken er kjent for å gi et ekte og engasjerende skuespill, som passer for både scene og film/TV.

Kurset er en mesterklasse og går over to dager. Den første dagen viser du en forberedt scene sammen med din scenepartner og får tilbakemelding på analysen ut fra Chubbuck-teknikken (Trinn 1-5). På kvelden øver du med din scenepartner og jobber videre med tilbakemeldingene. Dagen etter videreutvikler vi arbeidet (Trinn 6-12).  

Forberedelser
I forkant av kurset leser du Ivana Chubbucks bok The Power of the Actor. Ivanas bok kan bestilles på Tanum og Adlibris. To til tre uker før workshopen får du tildelt en scene og en scenepartner. Scenen du skal jobbe med er hentet fra en film, TV-serie eller teaterstykke. Det er viktig at du kjenner historien fra begynnelse til slutt. Les derfor hele manus eller se filmen. Ha minst to øvinger med din scenepartner i forkant av workshopen. Benytt Ivanas 12 trinn i arbeid med scenen. 

If you’re not having fun, you’ve made the wrong choices
Ivana Chubbuck 

Tilstedeværelse på kurset
Alle deltakere må delta under hele kurset, og ha mulighet for å øve både i forkant av kurset og mellom første og andre kursdag. 

Kurset er et samarbeid med RadArt – nettverk for fri scenekunst og HATS (Hålogaland Amatørteaterselskap).

Medlemmer av RadArt og Norsk Skuespillerforbund får rabattert pris. 

Instruktør

Vera Holte ble sertifisert skuespillercoach i Chubbuck-teknikken av Ivana Chubbuck og Ivana Chubbuck Studios, Los Angeles våren 2015. Vera har jobbet som skuespiller og pedagog i mange år. Hun er lektor i Drama/Teater fra NTNU og skrev hovedfagsoppgave om skuespillerens arbeid i Method Acting. Hun har undervist ved Nord Universitet, Arktisk Universitet, NSKI, NTNU, OsloMet med mer. En gang i måneden holder hun workshops i Chubbuck-teknikken på Torshovloftet, Soria Moria i Oslo. Vera begynte som barneskuespiller som 13-åring, er utdannet skuespiller fra Lee Strasberg Theatre Institute og har vært medlem av Norsk skuespillerforbund (NSF) siden 2001. Hun har skuespillererfaring fra NRK, Norsk Film, Haugesund Teater, Nordland Teater, DKS, fri scenekunst og spilt i TV-serier som NRKs Monster, Øyevitne, Nattseilere, Mammon. Hun har produsert scenekunst som bl.a. har turnert DKS. Vera mottok 2007-08 og 2016-17 Statens Arbeidsstipend for kunstnere i forbindelse med egne scenekunstproduksjoner. 

Foto: Erika Hebbert.

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle deltakere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå, eller tilsvarende profesjonell erfaring, med følgende bakgrunn:

Workshopen er i første omgang rettet mot skuespillere, men er også interessant for regissører og manusforfattere, som oppfordres til å søke. 

Sted

Rådstua Teaterhus, Tromsø

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

I samarbeid med

Søk plass Påmelding avsluttet

Søknadsfrist
Dato 31. okt – 1. nov
Pris 550/500 kr
Tid 10:00 - 16:00