Aslak Moe

Dokumentarteater

  • Pris 900/800
  • Sted Bergen
  • Startdato 06/09/2021
  • Sluttdato 10/09/2021
  • Starttidspunkt 10:00
  • Sluttidspunkt 15:00
Søknadsfrist: 8. aug 2021

I samarbeid med Proscen og Sku:Vest lærer Aslak Moe deg hvordan du kan lage teater av virkeligheten på en fengslende og frapperende måte.

Dette kurset er for deg som ønsker å lage teaterforestillinger med virkeligheten og personlig materiale som grunnlag. Det kan være en hendelse eller prosess som har forandret din innstilling til livet, eller en historie inspirert av andre mennesker eller fenomener som opptar deg spesielt. Her vil råstoffet gjerne være intervjuer tatt opp på lyd eller video.

I utgangspunktet vil dere jobbe med monologstoff, men det er ikke noe i veien for at to eller flere søker sammen dersom dere jobber med et felles prosjekt.

Ved å delta lærer du hva som skal til for å bringe materiale som har gjort inntrykk på deg fram til et scenisk uttrykk. Vi kommer til å være innom emner som publikumskontrakt, premiss, mål, dramaturgi, fortellerteknikk, intervjuteknikk, stilisering/stil, slampoesi/spoken word, musikk, bruk av bilder/rekvisitter/scenografi/musikk, vedlikehold av forestilling, talekor, humor, readymades, med mer.

Dagen starter med en kort innledning. Deretter vil kursholder arbeide med deltakerne én og én foran de andre, som også vil delta med spørsmål og innspill. Fra dag til dag jobber deltakerne videre med sine tekster/fortellinger/konsepter, og på den måten utvikler vi hver enkelt sitt materiale sammen.

Forberedelse til kurset:
Ca to-tre uker før kursstart trenger kursholder å danne seg et inntrykk av hva slags stoff hver kursdeltaker vil arbeide med. Kanskje trenger han også å snakke om hvordan stoffet bør justeres og/eller
forberedes før kursstart.

I forkant av kurset må det derfor sendes inn:
– En kort beskrivelse av din idé/prosjekt/stoff, 1-2 sider.
– En tekstprøve på 1-2 sider, ALTERNATIVT en video på 2-4 minutter der du fremfører en skisse av en scene eller en fortelling.

Kursholder er også åpen for andre måter å sende inn en beskrivelse av stoffet på. Det viktige er at det finnes noe konkret å ta utgangspunkt i.

Kursdeltakere må ha med:
– Skrivesaker/PC
– Lydopptaker/telefon.
– Annet de evt trenger for å arbeide med sin idé og konsept

Deltakerkriterier
Instruktør
Sted
Reisestøtte
Søknad

I samarbeid med: