Illustrasjonsbilde

Jonas Corell Petersen

Feilsøking: Scenisk utviklingsarbeid

  • Sted Oslo
  • Startdato 07/10/2024
  • Sluttdato 26/10/2024
  • Starttidspunkt 10:00
  • Sluttidspunkt 16:00
Søknadsfrist: 18. aug 2024

Skuespillersenteret ønsker å samle skuespillere med forskjellig bakgrunn, alder og erfaring til et prosjekt ledet av dramatiker og regissør Jonas Corell Petersen. I løpet av en tre ukers arbeidsprosess på Riksteaterets store scene i Nydalen i Oslo, skal ti skuespillere utvikle scenisk materiale ut fra tekster skrevet av Corell Petersen selv.

Gjennom sceniske forsøk og kontinuerlig refleksjon vil skuespillerne ta del i Petersens arbeidsmåte. Utgangspunktet er å skape et rom hvor det finnes plass til å strekke i eksisterende materiale og finne på nytt sammen. Arbeidet vil være basert på bevisst oppsøking av feil: Feil stemmebruk, dårlig timing og intuitiv situasjonsforståelse er stikkord for hvordan forestillingsmateriale kommer til. Målet er å skape situasjoner og sceniske skisser som lever og beriker hverandre.

Om prosjektet sier Corell Petersen: «Målet er ikke improvisasjon i seg selv, men at skuespillerne hele tiden opplever at de selv eller andre kan gjøre noe nytt som de så må forholde seg til. Målet er altså å skape en struktur, noen avtaler mellom skuespillerne og meg, som hjelper/tvinger skuespillerne til å reagere reelt på hverandre og være til stede her og nå i spill-situasjonen. Hvis en forestilling har høy grad av live-fornemmelse; hvis den inneholder ukjente variabler, at noe står på spill, at den puster og endrer seg fra kveld til kveld, da blir den mer interessant for meg. Jeg tror dette handler om at forestillingen slik blir en del av en feilbarlig verden som publikum kan ta del i, heller enn å være en ferdigtygget idé som presenteres for dem.»

Arbeidet ender i arbeidsvisninger åpne for publikum 24./25./26.oktober 2024. I prosessen kommer Ida Grimsgaard til å være visuell konsulent, og koreograf Ingri Fiksdal bidrar med å utvikle det fysiske uttrykket.

Det kan være en fordel å ha noen års erfaring som skuespiller for å delta på dette prosjektet, men vi oppfordrer skuespillere i alle aldre og med ulike bakgrunner til å søke.

PRAKTISK INFO

Dette kurset finner sted på Riksteatret i Oslo, og arbeidet vil foregå alle hverdager i perioden (man-fre), samt lørdag 26. (siste visning). Deltagelse krever at man har anledning til å delta på alle dager.

KOMPENSASJON

Ettersom FEILSØKING varer over såpass lang tid – og krever særskilt forpliktelse og personlig involvering – vil Norsk Skuespillersenter kompensere deltakende skuespillere med kr 1500,- per dag. Vi understreker at dette pilot-prosjektet ikke er kommersielt, men del av et arbeide mot å utvikle et nytt format i våre kurstilbud.

REISESTØTTE

For dette prosjektet har vi en egen reisestøtte. Dersom du må reise langveis fra til Oslo, kan du søke om reisestøtte på opp til kr. 5000,-. Deltagere med lang reisevei og høye reise-/boutgifter i forbindelse med deltagelse, vil bli prioritert.

Deltakerkriterier
Instruktør
Sted
Reisestøtte
Søknad

I samarbeid med: