For åpen scene
med Wenche Viktorsdatter Paulsen

Søknadsfrist 12. feb
Dato 13. feb
Pris 500/450 kr
Tid 10:00 - 14:00

Om Kurs

Scenekunstprodusent Wenche Viktorsdatter Paulsen deler raust av sin erfaring fra «den andre siden» og gir verdifulle yrkesutviklende råd for åpen scene til frilansskuespillere. Festivaldeltakerbevis inkludert!

Wenche Viktorsdatter anses for mange i scenekunstbransjen å være intet mindre enn en mastodont. Blandingen av faglig dyktighet, lidenskap for kunsten og kunstens rolle, engasjement for kunstnerne selv, evnen til å lytte og se, ispedd begavelsen av å gi råd på en mild og tydelig måte – betyr at hun i flere år har fungert som veileder for mang en frilanser.

Under For åpen scene deler hun denne erfaringen med oss; Spørsmålene som går igjen, hennes egne erfaringer og betraktninger som produsent. I tillegg vil hun gi de gode rådene som kan hjelpe deg som frilanser videre i din karriere.

Workshopen er delt inn i tre deler:

Del 1: Frilanstilværelsen  

Wenche snakker blant annet om disse temaene:

 • Hvordan arbeider jeg med å skaffe meg jobb?
 • Hvordan opprettholde en god jobbrelasjon og hvordan få jobbtilbud nummer to?
 • Har skuespillere flere roller å spille enn den de er satt til å spille i forestillingen?
 • Hvordan kan jeg skape endring og utvikling i yrkeslivet mitt?

Del 2: Minglelunsj

Hvordan mingler vi? Workshopgruppa spiser lunsj på festivalens bransjecafe og Wenche snakker om fordommer, frykt og gleden ved å mingle.

Del 3: Pop-up samtale og felles rådslag

Wenche og Skuespillersenteret tilbyr pop-up samtale og felles rådslag med tema som DU ønsker svar på. Meld inn problemstillinger, spørsmål eller tematikk på forhånd til linn@skuespillersenter.no.

Hvorfor festival?

Det er supersmart og supereffektivt å dra på festival! Skuespillersenteret er opptatt av at du som frilanser tar vare på og nærer kunstnerskapet ditt. Ved å komme deg bort hjemmefra, får du anledning til å «nerde» i faget ditt 24-7. Du holder deg aktiv og i løpet av kort tid, får du – ved å se forestillinger, møte gamle og nye kolleger, gå på kurs og foredrag – masse god input!

Om Vinterlysfestivalen:

Vinterlysfestivalen har i løpet av 20 år vokst til å bli en av de største teaterfestivalene i landet, og tilbyr et variert og kvalitetssikkert repertoar. Under festivaluka avvikles rundt 150 forestillinger, og inneholder blant annet høykvalitets forestillinger fra inn- og utland, lunsjteater, foredrag, workshops og festivalkro i teaterkaféen.

Festivalen oppleves blant bransjekolleger å være varm og inkluderende. Nettopp fordi byen er liten er det lett å møtes. Scandic Meyergården hotell er der «alle» bor og er kjent for sine hyggelige festivalfrokoster.

Festivaldeltakerbevis er inkludert i kursavgiften (Du kan gå på alt der det er ledig plass). Du får også en god rabattert pris på Scandic Meyergården hotell.

Medlemmer av Norsk Skuespillerforbund får rabattert pris.

Instruktør

Wenche Viktorsdatter Paulsen (f.1980), fra Tromsø og bor i Oslo. Wenche er utdannet scenekunstprodusent fra Stockholms Dramatiska Högskola og har vært ansatt som produsent ved Riksteatret siden 2011.  Tidligere har hun jobbet ved Nationaltheatret og Hålogaland Teater. Wenche er en av gründerne og kunstneriske lederne bak Tigerstadsteatret. Hun er gjesteforeleser ved Handelshøyskolen BI og arbeider som kursholder og veileder for ledere i teater- og kulturfeltet. Wenche har også arbeidet med spillefilm- og festivalproduksjon.

Foto: Morten Quist Hommersand

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle deltakere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå, eller tilsvarende profesjonell erfaring, med følgende bakgrunn:

Skuespillere og andre scenekunstnere.

Sted

Kurset holdes på Scandic Meyergården hotell og Nordland Teater

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

I samarbeid med

Søk plass

Søknadsfrist 12. feb
Dato 13. feb
Pris 500/450 kr
Tid 10:00 - 14:00

Det er løpende påmelding til dette kurset, og du vil få svar fortløpende.

Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass.

 • Jeg er kjent med Norsk Skuespillersenters (NSS) personvernerklæring. NSS lagrer opplysningene jeg oppgir under i et begrenset tidsrom. Min CV kan deles med kursholder og/eller andre samarbeidspartnere når det er hensiktsmessig for kurset.
 • Maks størrelse 2 MB
  Dra og slipp filer her, eller
  Godkjente filtyper: pdf, doc, docx.
 • Fagforeningsmedlemskap regnes som sensitive personopplysninger. Siden medlemskap i Norsk Skuespillerforbund utløser rabatt hos oss, ber vi deg likevel om denne informasjonen.