Improkurs for frilansere
med Veslemøy Mørkrid

Søknadsfrist 14. aug
Dato 9. sep – 11. sep
Pris 950/900 kr
Tid 11:00 - 15:00

Om Kurs

Kraften i å feile
Yrkeshverdagen til frilansere kan til tider være omskiftende, og det er lett at tryggheten forsvinner. Nye arbeidsbånd knyttes kontinuerlig og man må være fleksibel både når det kommer til nye samarbeid, arbeidsmåter og formspråk. Man lever i en frykt for å dumme seg ut, å ikke ta de «riktige» valgene, og man må hele tiden levere det beste av seg selv.

Improvisasjon trener deg i å mestre frykten for å feile. Dette kan sette deg i stand til å ta andre type valg, til å få høyere tilstedeværelse og til å dele kontrollen, som igjen kan gjøre deg mer spontan og intuitiv i ditt arbeid som skuespiller.

Det Andre Teatret sin erfaring er at improvisasjon kan hjelpe skuespillere til å angripe arbeidet på en mer leken og produktiv måte, kan gi en større autonomi som skuespiller, og kan minske frykten i en prøveprosess. Det setter oss i stand til å ta store valg, men gjør oss også villige til å gladelig kaste valgene over bord om det viser seg at de ikke fungerer.

Gjennom øvelser og leker jobber vi med sentrale begreper innenfor faget. Videre ser vi på hva som bidrar til å lage en god improvisert historie.

Frykten for å dumme seg ut er kilden til at vi planlegger, at vi styrer unna det skumle eller fremmede, at vi velger det kjente, og at vi gir opp når det blir vanskelig. Paradokset er at både forskning og erfaring viser at å være feilbarlige, uredde og nysgjerrige er de viktigste komponentene for å oppnå ny kunnskap, forståelse og kreativitet.

Instruktør

Veslemøy Mørkrid har vært med siden starten av Det Andre Teatret og er en del av ensemblet der. Hun jobber både som regissør, kursholder og improvisatør på huset, og som frilansskuespiller i TV, film og teater utenfor huset. De siste produksjonene hun har vært involvert i som frilanser er som Alice i Dødsdansen på Teater Ibsen, Ingrid Bø i Okkupert (sesong 3) på Netflix og som Othilia i Beforeigners som har premiere på HBO til høsten. Til høsten spiller hun også i en urpremiere ført i pennen av Fredrik Høyer på Brageteatret.

Det Andre Teatret startet opp i september 2011 og er Norges eneste teaterhus som utelukkende driver med improvisert teater. De er anerkjente innenfor sitt felt både i inn- og utland og har deltatt på en rekke internasjonale festivaler.

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i utøvende skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell skuespillererfaring.

Sted

Kurset holdes i lokalene til Det Andre Teatret i Ivan Bjørndals gate 9

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

I samarbeid med

Søk plass

Søknadsfrist 14. aug
Dato 9. sep – 11. sep
Pris 950/900 kr
Tid 11:00 - 15:00

Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass. Du vil få svar på søknaden innen to uker etter fristen.

Fristen er utløpt og det er ikke lenger mulig å søke plass på kurset.