Innføring i lydbokinnlesing
med Helga Samset

Søknadsfrist 24. okt
Dato 7. des – 9. des
Pris 900/800 kr
Tid 10:00 - 15:00

Om Kurs

Lydbokbransjen vokser med rekordfart – og dermed også arbeidsmarkedet for skuespillere. Sammen med RadArt gjentar vi suksessen med et eget kurs dedikert til kunsten å lese inn lydbøker- denne gangen i Tromsø!

Hvordan er det å jobbe som lydbokinnleser? Passer det for meg?
Ja, kanskje, om du elsker bøker! Kursholder Helga Samset lærer deg hvilke ferdigheter som kreves og hva som forventes av skuespillere som er innlesere. Dette er et praktisk kurs som gir deg øvelse i alt fra forberedelse og mikrofonbruk til hvilke virkemidler som skaper variasjon i innlesningen.

Gjennom teksteksempler får skuespilleren knagger som gir bedre oversikt og raskere tilgang til tekst. Kurset vil fokusere på tekstforståelse og mengdetrening, se på virkemidler i fremføringen og prøve å fremme skuespillernes evne til å se ulike valg og muligheter i manuskriptet. Målet er å øke bevisstheten i holdning til tekst og å få størst mulig spenst og variasjon i innlesningen. 

Instruktør

Helga Samset er en av landets mest erfarne fortellere, med hovedvirke i Den kulturelle skolesekken, hvor hun gjør et hundretalls forestillinger årlig. Helga var den første fortelleren i Norge som mottok Statens kunstnerstipend, hun har utgitt tre bøker og er en yndet kursholder og veileder i fortellerkunst. Hun har lest lydbøker for NLB (Norsk lyd og blindeskirftbibliotek) og CappelenDamm, samt NSI Lydstudio. 

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i utøvende skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell skuespillererfaring.

Medlemmer i Norsk Skuespillerforbund og RadArt får rabattert kursavgift.

Sted

Kurset holdes i Tromsø (Nærmere adresse kommer).

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

I samarbeid med

Søk plass Påmelding avsluttet

Søknadsfrist 24. okt
Dato 7. des – 9. des
Pris 900/800 kr
Tid 10:00 - 15:00