Innføring i lydbokinnlesning
med Morten Røhrt

Søknadsfrist 17. mar
Dato 23. apr – 25. apr
Pris 1500/1400 kr
Tid 10:00 - 17:00

Om Kurs

Lydbokbransjen vokser med rekordfart – og dermed også arbeidsmarkedet for skuespillere. Cappelen Damm (Storytel), Nitro Sound Studio og Norsk Skuespillersenter gjentar suksessen med et eget kurs dedikert til kunsten å lese inn lydbøker:

Hvordan er det å jobbe som lydbokinnleser? Passer det for meg? Kursholder Morten Røhrt lærer deg hvilke ferdigheter som kreves og hva som forventes av skuespillere som leser inn lydbøker. Dette er et praktisk kurs som gir deg øvelse i alt fra mikrofonbruk til hvilke virkemidler som skaper variasjon i innlesningen.

Gjennom teksteksempler får skuespilleren knagger som gir bedre oversikt og raskere tilgang til tekst. Kurset vil fokusere på virkemidler i fremføringen og prøve å fremme skuespillernes evne til å se ulike valg og muligheter i manuskriptet. Målet er å øke bevisstheten i holdning til tekst og å få størst mulig spenst og variasjon i innlesningen.

Kurset tar også for seg lydbokforlagets og teknikers forventninger, skuespillerens forberedelsesarbeid, møtet med lydstudio og mikrofonbruk.

Cappelen Damm (Storytel) innleder kurset ved å fortelle om lydbokbransjen. Hvordan foregår oppdragene? Hva får skuespillerne i lønn? Hvem kan lese inn lydbøker? Hva liker lytterne?

 Kurset er et samarbeid med forlaget Cappelen Damm og lydstudioet NITRO Sound.

Medlemmer av Norsk Skuespillerforbund får rabattert pris.

Instruktør

Morten Røhrt er utdannet skuespiller ved Statens Teaterhøgskole. Han har vært ansatt i en årrekke ved Oslo Nye Teater, og har tidligere vært ansatt ved Den Nationale Scene, Hålogaland Teater, Nationaltheatret og Rogaland Teater. Han har vært lærer i tekst og skuespillerteknikk ved NISS, Bårdarakademiet og Statens Teaterhøgskole/KHIO i 25 år.

Morten har medvirket i over 100 oppsetninger, som spenner fra Shakespeare, Dostojevskij og Wilde til moderne dramatikk, musikaler, cabareter, lyrikkprogram og oneman-show.  Han er en kjent oppleser i radio og fjernsyn, har hatt flere lyrikk- og kirkeresitasjoner, dubbet, lest lydbøker og har dessuten medvirket i en rekke film- og fjernsynsproduksjoner.

Cappelen Damm er Norges største forlag, med røtter tilbake til år 1829. Forlaget er også landets største utgiver av lydbøker, og produserer flere hundre titler årlig. Cappelen Damms lydbøker selges som nedlastbare lydfiler fra norske nettbokhandlere – og som strømmelydbøker via Storytel.no.

Nitro er et lydstudio i Oslo som gjør innspilling av stemmer. De startet opp i 2008 og har 5 studioer optimalisert for produksjon av lydbøker, dubbing, voiceover og podcast. Nitro produserer rundt 150 lydbøker i året for forlagene Cappelen Damm (Storytel), Vigmostad & Bjørke, Bladkompaniet og fler.

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i utøvende skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell skuespillererfaring.

Søkere uten erfaring med lydbokinnlesning vil bli prioritert.

Sted

Kurset holdes hos Norsk Skuespillersenter i Welhavens gate 1 og hos Nitro Sound i Waldemar Thranes Gate 84A

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

I samarbeid med

Søk plass

Søknadsfrist 17. mar
Dato 23. apr – 25. apr
Pris 1500/1400 kr
Tid 10:00 - 17:00

Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass. Du vil få svar på søknaden innen to uker etter fristen.