Plakat for kurs

Intimitet på scene, TV og film
med Malin B. Erikson

Søknadsfrist 14. mai
Dato 9. jun – 10. jun
Pris 700/600 kr
Tid 10:00 - 17:00/ 13:30 - 20:30

Om Workshop

Målet med dette to-dagers kurset er å utforske begrepene intimitet, samtykke og personlige grenser og hvordan dette settes i forhold til visjoner og kunstneriske valg, og at du etter de teoretiske og praktiske øvelsene i kurset har fått en grundig forståelse av ditt eget forhold til intime scener, en forståelse av hvordan arbeidet med en intimitetskoordinator gjøres og nye verktøy for å kunne håndtere fremtidige intime scener.

Hvorfor? De siste årene har synet på å jobbe med scener som inneholder intimitet, simulert sex, simulert seksuell vold og nakenhet endret seg. Med mer kunnskap om intimitet, integritet, samtykke og personlige grenser, har en ny profesjonell rolle dukket opp med kompetanse i intimitetskoordinering og intimitetskoreografi: intimitetskoordinatoren.

Denne workshopen er for skuespillere, regissører, dansere og koreografer som ønsker å utforske nye måter å jobbe med intime scener på, og gir en innføring i hvordan et samarbeid med en intimitetskoordinator fungerer.

PRAKTISK INFORMASJON
Kurset består av to deler; en forelesningsdel og en praktisk del. I forelesningsdelen vil vi undersøke hvordan vi kan skape klare rammer for intime scener og hvordan samarbeidet med en intimitetskoordinator fungerer. I løpet av den praktiske delen vil du utforske samtykke, personlige grenser og intimitetskoreografi basert på en gitt tekst.

Kurstider
Merk at kurset går over to dager til ulike tider:
Fredag 9. juni kl. 10:00-17:00
Lørdag 10. juni kl. 13:30-20:30

Forberedelser
Deltakerne vil i forkant av kursstart bli bedt om å lese et manus og sende en kort presentasjon av seg selv og noen tanker om hva de forventer av workshopen.

Bekledning/utstyr
Deltagerne bes ta med seg vannflaske, mat og penn/papir. Bekleding bør være klær som tillater bevegelsesfrihet.

Språk
Svensk og norsk

Ingen nakenhet eller simulert sex vil finne sted i denne workshopen. Malin jobber ut fra en samtykkebasert metode der vi tar utgangspunkt i deltakernes personlige grenser. Har du spørsmål om manus/workshopens innhold, ta gjerne kontakt med kursholder Erikson: https://www.malinberikson.com/intimacy/en/contact/

Medlemmer i Norsk Skuespillerforbund, Norske Dansekunstnere og CREO får redusert deltakeravgift.

Workshopen er også del av Heddadagenes fagprogram.

Instruktør

Malin B. Erikson er kvalifisert (SAG-AFTRA register) intimitetskoordinator som introduserte intimitetskoordinering til Sverige i 2019 som landets første intimitetskoordinator. Hun er spesialist i koreografering av intime scener for TV, film og liveopptredener, samtidig som hun implementerer beste praksis, sikkerhet og velvære for skuespillere og andre ansatte. Som pioner handler en stor del av Malins arbeid om å spre kunnskap, noe hun ofte gjør ved å veilede produksjonsbedrifter og organisasjoner, holde foredrag/workshops og delta på ulike typer offentlige og bransjearrangementer. Malin jobber med scenekunst, TV og film. Repertoaret omfatter produksjoner ved Stadsteatern/Kulturhuset, Dramaten, Göteborgs Stadsteater og Vadstena Akademi samt Snabba Cash (Netflix) og Knutby (TV4/cmore) og Händelser vid vatten (SVT)
Les mer på: malinberikson.com/intimacy

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dansere, regissører og koreografer, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå, eller tilsvarende profesjonell erfaring.

Sted

Kloden teater

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

I samarbeid med

Søk plass

Søknadsfrist 14. mai
Dato 9. jun – 10. jun
Pris 700/600 kr
Tid 10:00 - 17:00/ 13:30 - 20:30

Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass. Du vil få svar på søknaden innen to uker etter fristen.

 • Jeg er kjent med Norsk Skuespillersenters (NSS) personvernerklæring. NSS lagrer opplysningene jeg oppgir under i et begrenset tidsrom. Min CV kan deles med kursholder og/eller andre samarbeidspartnere når det er hensiktsmessig for kurset.
 • Maks størrelse 2 MB
  Dra og slipp filer her, eller
  Accepted file types: pdf, doc, docx, Max. file size: 2 MB.
  • Fagforeningsmedlemskap regnes som sensitive personopplysninger. Siden medlemskap i Norsk Skuespillerforbund, Norske Dansekunstnere og CREO utløser rabatt på dette kurset, ber vi deg likevel om denne informasjonen.
  • Jeg samtykker til at det tas bilder under kurset, som kan publiseres på NSS sine nettsider og/eller i sosiale medier.
  • Og til slutt...