Ivar Nergaard

Lydbokinnlesing

  • Pris 1500
  • Sted Tromsø
  • Startdato 31/05/2024
  • Sluttdato 02/06/2024
  • Starttidspunkt 18:00
  • Sluttidspunkt 18:00
Søknadsfrist: 21. apr 2024

LYDBOKKLOKERE – en toveis innføring i alt du lurer på om lydbokinnlesing!

Alle kan lese, og alle kan bli bedre til å lese høyt. Også for andre. Dette kurset sikter mot å forandre dine tanker om lydbokinnlesing og høytlesing. Eller for å si det med en klisjé; Hvordan bli en bedre lydbokleser, og hvordan bli LYDBOKKLOK?

Dette er et 3-dagerskurs, hvorav 2 dager finner sted på Hålogaland Teater og 1 dag finner sted i studio. Etter kurset får du med deg en arbeidsprøve som du kan sende til forlag og lydstudioer.

Kurset er tenkt å gi deg som stemmeskuespiller en innføring i alt som har med lydbokinnlesing å gjøre. Om bransjen, lytterne, forlagene,  framtidsutsiktene, studiojobbing, forberedelser med teksten, mat og drikke, oppvarming, teknikksnakk, sang, dialektbruk, sosiolektbruk, jobbing i ulike genre, virkemidler du har i stemme, tempo, pauseringer, innlevelse, nøytralitet, radioteater, karakterer, triks, fallgruver. Melodien i lesinga, hvordan unngå monotoni, og hvordan høres avslappa og interessert eller interessant  ut samtidig – og mye mer!

Du vil få anledning til å jobbe én-til-én med kursholder; en egen stund i studio MED tekniker. Her vil vi sammen produsere og lage en arbeidsprøve som du kan sende til forlag og lydstudioer.

Tidspunkter
Fredag 31. mai: kl. 18:00-21:00
Lørdag 1. juni: kl. 10:00-17:00
Søndag 2. juni: kl. 11:00-18:00

Forberedelser

  • Deltagerne bes om å sende 1-2 korte innlesinger til kursholder i forkant av kurset; maks. 2 minutter lange. Du kan velge sjanger for innlesingen selv, og innspillingen kan gjøres på telefon eller annet utstyr du allerede har tilgjengelig. Mer informasjon om forberedelser vil komme ved plassbekreftelse.
  • Deltagerne oppfordres til å høre på ulike lydbøker før kursstart og å reflektere over hva som funker og hvorfor.

Ta med
Deltagerne tar selv med de tekstene de ønsker å jobbe med å lese inn.

I forbindelse med kurset arrangerer vi en uhøytidelig lesestund hvor vi framfører korte lesestrekk for et publikum i Tromsø, lørdag eller søndag.

Om du tenker at du er helt passe flink til å lese høyt og lenge, så kan dette være noe for deg. Om du tenker at du er litt god på stamina, er det i hvert fall noe for deg. Om du har lest inn lydbøker fra før, så kan det også være noe for deg.
Du kan rett og slett risikere å plukke opp ganske så mange triks som kan være verdt å ta med seg inn i et studio neste gang du skal snakke høyt inn i en mikrofon, litt lenge.

– Ivar Nergaard, kursholder

Deltakerkriterier
Instruktør
Sted
Reisestøtte
Søknad

I samarbeid med: