Morten Borgersen

Med en monolog i baklomma

  • Pris 1200/1100
  • Sted Oslo
  • Startdato 14/03/2022
  • Sluttdato 25/03/2022
  • Starttidspunkt 10:00
  • Sluttidspunkt 15:00
Søknadsfrist: 13. feb 2022

Tenk om du alltid hadde en monolog i baklomma!

En monolog er et godt og nyttig tilskudd til repertoaret ditt som skuespiller; enten du bruker den som egentrening, til forestilling eller til auditions. I tider hvor det kan være langt mellom oppdragene, kan produksjon av en egen monolog være en vei til inspirasjon, utvikling – og nytt arbeid. På dette monologkurset leder regissør Morten Borgersen deg gjennom prosessen fra tekst til scene!

 

Vårens monologkurs setter fokus på arbeid med å skape og iscenesette en monolog, enten til forestilling eller til auditions. Å ha en monolog i «baklomma» kan være en god hjelp i møte med oppdragsgivere eller i arbeidet med å komme seg opp på scenen og spille forestilling. Ved å bli trygg på å iscenesette og spille egne monologer, vil du lettere kunne holde den profesjonelle aktiviteten din oppe, selv i perioder med færre oppdrag – du kan skape dine egne oppdrag!

En monolog kan være et nyttig verktøy i arbeidet med å synliggjøre hvem du er som skuespiller, og ikke minst i arbeidet med å bli sett!

Monologkurset avsluttes med arbeidsvisningen Monologbonanza på SALT fredag 25. mars kl. 20.30.

 

Om kurset

Målet for dette kurset er at du skal få hjelp og veiledning til å iscenesette og framføre en monolog som kan fremheve din profesjonelle identitet, ferdigheter og styrker. Dette kurset sikter mot å gi deg som skuespiller flere verktøy for å kunne skape eget arbeid, og en anledning til å jobbe fram en monologforestilling som kan fungere som showcase for deg som skuespiller. I tillegg sikter kurset på å gi deg inspirasjon og trygghet til å kaste deg utpå og skape dine egne monologer i framtiden.

 

Innhold

Kurset starter med en felles samling der alle deltagere presenterer seg og teksten de har valgt å jobbe med, samt hva hver enkelt ønsker seg av veiledning. Kursholder presenterer seg, kurset og prosessen videre.

Deretter brukes dagene på fellesøkter og individuell veiledning i prosessen mot visning. Kursholder gir veiledning på iscenesettelse og framføring av monologene, i tillegg til at deltagerne gir hverandre innspill, tanker og tilbakemeldinger. Merk at kursholder også vil kunne gi veiledning i arbeid med tekst, dersom du velger å framføre en tekst du selv har skrevet eller er i prosess med å skrive.

I løpet av kurset vil det også bli anledning til å diskutere med kursholder og de andre deltagerne om hvordan man som skuespiller kan gå fram for å få mulighet til å jobbe med det materialet man ønsker; hvordan man kan stake ut kursen for sitt eget skuespillervirke.

 

Kursperiode

Kurset går fra mandag 14. til fredag 25. mars 2022, med 7 fellesøkter samt visning i denne perioden. Deltagerne må regne med noe egenarbeid mellom fellesøktene.

Dag 1: Mandag 14. mars, klokken 10 – 15

Dag 2: Tirsdag 15. mars, klokken 10 – 15

Dag 3: Torsdag 17. mars, klokken 10 – 15

Dag 4: Fredag 18. mars, klokken 10 – 15

Dag 5: Mandag 21. mars, klokken 10 – 15

Dag 6: Tirsdag 22. mars, klokken 10 – 15

Dag 7: Torsdag 24. mars, klokken 10 – 15

Dag 8: Fredag 25. mars, klokken 20.30-22: Monologbonanza (åpen arbeidsvisning) på SALT og tilbakemeldinger. (Nøyaktig tidsrom for innsjekk, arbeidsvisning og tilbakemeldinger kommer.)

 

Forberedelse til kurset

Du må selv velge hvilken monolog du vil jobbe med på dette kurset. Lengde på monologen kan være maksimalt 5 minutter.

To uker før kursstart må du sende oss en tekst som gir et inntrykk av teksten/idéen du vil jobbe med; opptil 2 A4-sider. Dette kan være manusutdrag, idéskisse, plotbeskrivelse e.l. I tillegg ber vi deg samtidig skrive kort hvorfor du vil jobbe med nettopp denne teksten/idéen og hva du ønsker veiledning til.

Merk: Det er også på dette kurset anledning til å jobbe med egne tekster og få veiledning på disse.

 

Praktisk info

Til kurset må du ha med deg teksten du skal ta utgangspunkt i og eventuelle rekvisitter. I tillegg er det lurt å ha på seg ledige klær som det er enkelt å bevege seg i.

Deltakerkriterier
Instruktør
Sted
Reisestøtte
Søknad