Monologfestivalen

Søknadsfrist
Dato 2. mar
Pris 250 kr
Tid 11:30 - 23:30

Om Festival

Velkommen til Norges ferskeste monologfestival! Sammen med Akershus Teater/ungTEKSTakershus inviterer vi til en festivaldag proppfull av selvskrevne monologforestillinger av unge og nyutdannede kunstnere.

Det er en trend at unge og nyutdannede kunstnere skriver egne monologforestillinger. Mange spennende nye stemmer har dukket opp i norsk teaterlandskap. Hvem er de? Hva har de på hjertet? Vi vil løfte fram disse unge kunstnerne og sette deres arbeid inn i kontekst!

Program

Programmet vil i hovedsak bestå av forestillinger, foredrag og Oppmuntringspanelet. Derimellom er det mange gode muligheter til å treffe både gamle og nye kolleger og andre flotte bransjefolk.

Forestillinger

 • Miriam Jacobsen med «Solveig – en forestilling om å vente på Peer»
 • Håkon Thorstensen Nielsen med «Disneyland»
 • Iselin Doret Brandt Bestvold med «Tøff i badedrakt»
 • Andreas Koschinski Kvisgaard med «Ingen er homo i 2. divisjon»
 • Maria PM Nygren med «Katt savnet»

Oppmuntringspanelet

Dette er fagfolk som ser alle forestillingene og gir tilbakemeldinger på slutten av dagen. Hva har de sett? Er det noen tydelige tendenser eller trender? Hvordan kan disse forestillingene få et lengre liv? Hvordan kan de utvikle seg videre som kunstnere?

Oppmuntringspanelet består blant annet av:

 • Thorleif Linhave Bamle, påtroppende teatersjef ved Teater Innlandet
 • Wenche Viktorsdatter Paulsen, Kunstnerisk leder av Tigerstadsteatret og produsent ved Riksteatret

Du er invitert til å høre på – her er det mye å lære til du eventuelt skal i gang med din forestilling!

Foredrag

Kunstnerisk leder ved Norsk Skuespillersenter, Linn Meyer Kongshavn, snakker om skuespilleren som både kunstner og entreprenør: Verdien av å ta vare på kunstnerskapet sitt samtidig som man må være fremoverlent i en bransje preget av konkurranse og globalitet.

Fest

Ingen festival uten en real festivalfest!

Velkommen til en dag full av inspirasjon og input! 

Her kan du lese mer om festivalen, program og billetter.

Instruktør

Oppmuntringspanelet

 • Thorleif Linhave Bamle, påtroppende teatersjef ved Teater Innlandet.
  Teoretisk utdannelse med master i teater og performanceteori (teatervitenskap) ved Universitetet i Bergen og Københavns Universitet. Ytterligere mastergradsspesialisering innen ledelse og strategi fra Copenhagen Business School.
  Som utøvende etablerte han i 2005 Bergen prosjektteater, og debuterte på Den Nasjonale Scene samme år med Norgespremiere på Blasted av Sarah Kane. Han har hovedsakelig arbeidet som regissør, men også hatt scenografisk ansvar for flere produksjoner i det frie feltet. Regioppgaver som kan nevnes er; Prosessen av Kafka (BiT-Teatergarasjen), Guds Ku og Plastilina av Sigarev (DNS og BiT-Teatergarasjen), Om Døden av Mick Gordon (DNS). Han har også hatt regi på produksjoner av Gjøkeredet, Peer Gynt, Tilbakekomstene og Broken Heart Story mf. Gått i mesterlære hos internasjonale storheter som Bjørn Melander og Jo Strømgren.
 • Wenche Viktorsdatter Paulsen (f.1980), fra Tromsø og bor i Oslo. Wenche er utdannet scenekunstprodusent fra Stockholms Dramatiska Högskola og har vært ansatt som produsent ved Riksteatret siden 2011.  Tidligere har hun jobbet ved Nationaltheatret og Hålogaland Teater. Wenche er en av gründerne og kunstneriske lederne bak Tigerstadsteatret. Hun er gjesteforeleser ved Handelshøyskolen BI og arbeider som kursholder og veileder for ledere i teater- og kulturfeltet. Wenche har også arbeidet med spillefilm- og festivalproduksjon.

Deltakerkriterier

Åpent for alle som jobber innen kulturfeltet, inkludert studenter.

Sted

Lillestrøm kulturhus

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

I samarbeid med

Søk plass

Søknadsfrist
Dato 2. mar
Pris 250 kr
Tid 11:30 - 23:30