Monologkurs
med Anne Kokkinn og Linn Kongshavn

Søknadsfrist 24. feb
Dato 27. mar – 5. apr
Pris 1100 kr / 1000 kr
Tid 10:00 - 15:00

Om Kurs

Idrettsutøvere trener, fotballspillere trener og ballettdansere tar timer hele livet, så hvorfor skal ikke skuespillere også trene? De skal trene sansene sine, fordi det er den eneste måten å utvikle seg på – både som menneske og som skuespiller. Sansene er mitt repertoar.
– Kim Bodnia, dansk skuespiller.

Arbeidsgivere, castere og regissører sier de vil se DEG på scenen og foran kamera – Hva betyr dette?

Hva er det de ser etter, og hvordan skal du forholde deg til det? På dette monologkurset dissekerer og gransker vi sammen hva det vil si «Å være meg selv – som skuespiller – i min tekst».

Du rår kanskje ikke over hvem som får jobben, men du har full kontroll på hvordan du styrker deg selv som skuespiller: Forstå hvem du selv er, forstå hvordan du oppleves av andre, hvilket er helt avgjørende for casting. Ingen skuespillere er like, alle har sin egen unike sammensetning av kvaliteter, både som privatperson og som skuespiller.

Underveis i kurset tar vi for oss:

 • Hva er dine kvaliteter som du kan øve deg på?
 • Frykten for å være den du er og ikke er
 • Hvilke rollehenvendelser skal du bruke god tid på å forberede?
 • Hvordan forbereder du deg? Hva bruker du din tid og energi på?
 • Implementering av deg selv i en valgt tekst/ Hvordan jobber du med en tekst med dine kvaliteter?
 • Hvordan behandler du en gitt tekst

Til syvende og sist er det din måte å fortelle en tekst på som gjør deg unik og som skiller deg ut fra mengden.

Teaterutdanningen gir deg smaksprøver på ulike metoder fra hele verden. Det er når du kommer ut at skolen begynner; arbeidet med å finne din egen metode. Det er en lang reise og det er denne treningen du skal drive med når du selv mener du ikke har jobb. Du har nemlig alltid jobb. En kunstner jobber hele tiden. Du skal trene når du ikke tjener penger, og du skal trene når du tjener penger – for å holde deg oppe.
–  Kim Bodnia

Kurset ender opp med arbeidsvisningen Monologbonanza, på Bikuben på Det Norske Teatret fredag 5. april kl 22.30.  Kursholderne er tilstede og gir tilbakemeldinger. Det legges opp til egenarbeid mellom kursdagene.

Kurstider

 1. Onsdag 27.03, på Skuespillersenteret
 2. Torsdag 28.03, hjemmearbeid med utdelte oppgaver
 3. Fredag 29.03, på Skuespillersenteret
 4. Tirsdag: 2.04, på Skuespillersenteret
 5. Onsdag 3.04, på Skuespillersenteret
 6. Torsdag 4.04: Egentrening, på Skuespillersenteret
 7. Fredag 5.04:
  • Skuespillersenteret dagtid (10 – 15)
  • Lydprøve Bikuben (Tidspunkt kommer)
  • Kl 22.30: Monologbonanza

 

Forberedelser:

Kursdeltakere bes forberede en selvvalgt tekst (som må kunnes utenat) og som:

 • du har et sterkt forhold til og liker veldig godt
 • ikke overskrider én A4 side (ca 1/2 side er fint)
 • bør være rettet mot et publikum, og skal ikke være i dialog med annen medspiller/karakter
 • er gøy å høre på for en folkemengde

 

Medlemmer av Norsk Skuespillerforbund får rabattert pris.

Instruktør

Skuespiller Anne Kokkinn har sin utdannelse fra Webber Douglas Academy of Dramatic Art i London. Hun har erfaring fra både klassiske og sjangeroverskridende forestillinger (Fugletribunalet, Cabaret, Dødsdansen, Blodig Alvor, Frakt under havet, I morgen var jeg alltid en løve, Få meg på for faen, Lille Eyolf, Mysterier, Når vi døde vågner, Tilfellet Torgersen, Kong Lear, Vildanden). Hun har også erfaring fra en rekke TV-produksjoner og musikaler.

Kokkinn har hatt engasjement ved mange ulike teatre. (Den Nationale Scene, Hålogaland Teater, Teatret Vårt, Nordland Teater, Hordaland teater, Riksteatret, DNS, Teater Ibsen, Sogn og Fjordane Teater, Teater Innlandet, Haugesund Teater, Agder Teater, Dramatikkens Hus, Grusomhetens Teater) I tillegg har hun vært tilknyttet frie grupper og andre scenekunstproduksjoner. Hun var med å starte Teatergruppen Avslørte Bondepiker og hun har også hatt regioppdrag.

Kokkinn har vært ansatt kunstner i Skuespiller- og danseralliansen siden 2012. Gjennom denne ordningen har hun også vært mentor for yngre skuespillere. I 2015 ble hun valgt til nestleder i Norsk Skuespillerforbund, og i 2018 ble hun gjenvalgt til tillitsvervet for tre nye år.

Foto: Martin Eilertsen.

Linn Meyer Kongshavn er utdannet teaterregissør fra Rose Bruford College i England. Hun har sitt eget kompani Oslo TeaterEnsemble, et kompani som setter opp ny dramatikk, skrevet og devised. Hun har jobbet ved flere av landets teatre, blant annet ved Teatret Vårt med Den lille havfruen av Mike Kenney og ved Haugesund Teater med Blackbird av David Harrower og Laughing Wild av Christopher Durang. En gjenganger i hennes kunstnerskap er kjærligheten for det nære og ekte, at historiene som fortelles skal være viktige og gjerne en miks av alvor og humor. Hun har forsket mye i kombinasjonen tekst, dans og lyd, og både barn og ungdommer har ofte vært en målgruppe hun har laget kunst for.

Ellers har Linn blant annet jobbet som produsent og kunstnerisk konsulent for Fortellerfestivalen, undervist i teater, holdt monologkurs for profesjonelle skuespillere, startet og drevet scenekunstnerkollektivet Torshovloftet, studert kunsthistorie på UiO, tatt masteremne i Kulturledelse på BI og har siden 2015 vært Kunstnerisk leder ved Norsk Skuespillersenter.

Foto: Sara Bjelvin.

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i utøvende skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell skuespillererfaring.

Sted

Kurset holdes hos Norsk Skuespillersenter i Welhavens gate 1

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

Søk plass

Søknadsfrist 24. feb
Dato 27. mar – 5. apr
Pris 1100 kr / 1000 kr
Tid 10:00 - 15:00

Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass. De som har sendt inn søknad innen fristen vil få svar på søknaden innen to uker etter fristens utløp.