Prosjektfinaniering og praktisk økonomistyring
med Rudi Skotheim Jensen

Søknadsfrist 19. aug
Dato 23. aug
Pris 300 kr
Tid 10:00 - 15:00

Om Kurs

Skuespiller- og danseralliansen arrangerer sammen med Norsk Skuepillersenter et introduksjonskurs i Prosjektfinansiering og praktisk økonomistyring – for nybegynnere.

Kurset bygger på kurset «Excel og budsjettering for nybegynnere» og tar for seg både utarbeidelsen av en finansieringsplan og budsjettstyringen under en prosjektperiode.

Hva er gjennomføringskraften til prosjektet ditt? Et budsjett bygges opp av inntekter og utgifter, alle inntekter er ikke nødvendigvis statlige tilskudd, så hvilke andre kapitalmuligheter har ditt prosjekt? Hvordan kan man bygge en robust og vakker finansieringsplan bestående av mange inntektskilder? Vi snakker om sponsorer, samarbeidspartnere, egeninnsats, billetter, crowdfunding og residenser som en del av prosjektets gjennomføringskraft.

Praktisk økonomistyring handler om å styre budsjettene gjennom prosjektperioden. Hvordan du holder kontroll og fører regnskap i prosjektperioden. Hvilke risikoer har en scenekunstproduksjon og hvordan behandler du disse?

I dette kurset skal vi
*  Analysere eksisterende budsjetter
*  Undersøke andre inntektskilder utover tilskuddsøkonomi
*  Diskutere og arbeide med økonomistyringen og regnskapsføring i prosjektperioden.

Ønsker du å få et mer dyptgående innblikk i hva som skal til når man produserer sin egen forestilling, anbefaler vi i tillegg å søke om plass på dette kurset, med Kjetil Falkum.

Instruktør

Rudi Skotheim Jensen er ansatt ved Skuespiller- og danseralliansen som fagkonsulent. Jensen er utdannet innen regi ved ved École supérieure des arts du cirque (ESAC) i Brussel, skuespiller ved Akademi for Scenekunst, samt har en BA fra handelshøyskolen BI som markedsøkonom. Jensen sitter i ulike tilskuddskomitéer og har jobbet internasjonalt i en rekke scenekunstproduksjoner. Selv sier han at like godt som han liker kunst, liker han tall – spesielt de som blir til kunst.

Deltakerkriterier

Kurset passer for alle profesjonelle utøvere som ønsker å jobbe med prosjektformatet. Kursdeltakere må ha med seg egen datamaskin med regnskapsprogrammet Excel (oppdatert utgave) tilgjengelig.

Sted

Kurset holdes hos Norsk Skuespillersenter i Welhavens gate 1

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

I samarbeid med

Søk plass

Søknadsfrist 19. aug
Dato 23. aug
Pris 300 kr
Tid 10:00 - 15:00

Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass. Du vil få svar på søknaden innen to uker etter fristen.

Søk om plass her.