Prøvefilming og selftape
med Sara Hjartholm

Søknadsfrist 5. mai
Dato 4. jun – 5. jun
Pris 950/900 kr
Tid 10:00 - 16:00

Om

Film og TV er som alltid populært, og et stadig voksende arbeidsmarked for skuespillere både nasjonalt og internasjonalt. Er du usikker på hva som forventes av deg som skuespiller i en prøvefilmingssituasjon? Hva utgjør en god selftape? Casting Director Sara Hjartholm i Sara Casting loser deg gjennom dette praktiske kurset slik at du opplever å stå stødigere i nettopp disse arbeidssituasjonene.

NB! Ettersom workshopen er et samarbeid med den internasjonale filmfestivalen Oslo Pix, får alle kursdeltakere festivalpass til sterkt rabattert pris (490,- mot normal pris 790,-).

Om kurset
Kurset er todelt:

1. Prøvefilming:
Hva er en bra prøvefilming? Hva leter caster og regissør etter? Er det noen fasit? Hva er viktig å tenke på og hvordan skal jeg som skuespiller forberede meg når jeg skal på en prøvefilming?

Formål:
Øve på å bli tryggere på selve prøvefilmingssituasjonen. Tydeliggjøre hvordan jeg som skuespiller kan forberede meg før prøvefilming.

Innhold:
Skuespillerne spiller ut forskjellige prøvefilmingssituasjoner som filmes.Deretter ses scenene igjennom i fellesskap, snakkes om og analyseres. Hva fungerer, hva fungerer ikke – og hvorfor det er sånn.

Alle får mulighet til å være både foran og bak kamera, sette seg inn i begge situasjonene og gjøre motspill.

2. Selftape:
Hva er det som forventes og kreves av en selftape? Hva skal en selftape inneholde og hvordan skal den lages så man får det beste resultatet?

Formål:
Lære hvordan jeg som skuespiller kan lage en bra selftape.

Innhold:
Skuespillerne får mulighet til å øve på hvordan lage sin egen selftape med lys, lyd, motspill, kamera og location som viktige komponenter. Vi ser igjennom selftapene i felleskap, snakker om og analyserer dem. Hvilken selftape fanger mest interesse, hvorfor og hva er forskjellen?

Om Oslo Pix
Oslo Pix er hovedstadens nye internasjonale filmfestival for kvalitetsfilm fra Nord-Amerika og Europa, med særlig fokus på Norden. Tredje utgave av festivalen arrangeres 3. – 9. juni 2019.
Oslo Pix skal være en møteplass for alle som elsker film og er opptatt av filmkultur. De ønsker å introdusere Oslos befolkning til et mangfold av film og filmskapere som de ellers ikke får tilgang til. Samtidig ruller vi ut den røde løperen, og inviterer til storslåtte førpremierer og spennende samtaler med noen av de mest interessante filmprofilene på årets program.

Medlemmer av Norsk Skuespillerforbund får rabattert pris.

Instruktør

Sara Hjartholm driver Sara Casting og har castet i over 20 år. Drama er hennes store lidenskap og hun har for lengst etablert seg som en ettertraktet motspillregissør som får det beste frem i skuespillerne. Sara caster TV, film og reklame, og samarbeider tett med regissør og produsent før og underveis i castingprosessen. Referanser er blant annet TV-serier som: Parterapi, Helt perfekt, Kongsvik, Best før, Norske byggeklosser.

Foto: Anton Soggiu.

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i utøvende skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell skuespillererfaring.

Sted

Welhavensgate 1

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

I samarbeid med

Søk plass

Søknadsfrist 5. mai
Dato 4. jun – 5. jun
Pris 950/900 kr
Tid 10:00 - 16:00

Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass.

Søknadsfristen på dette kurset er nå utløpt. Alle som har søkt om plass i tide vil få svar innen to uker etter fristens utløp.