Pernille Mercury Lindstad: SLAVEKOR
- Sted Oslo
- Startdato 10/04/2025
- Sluttdato 16/05/2025
- Starttidspunkt 10:00
- Sluttidspunkt 17:00
Slavekoret finnes helt tilbake i det antikke Hellas, hvor det representerer folket. Slavekoret kan vi også finne i Verdis opera, der slavekoret er folket som opprørere og opprør kan føre til revolusjon. Jeg tenker på vår tids demonstrasjonstog og massemobiliseringer. Jeg tenker på folket som en samlet røst i en urolig tid. Men også som en ødeleggende kraft.
– Pernille Mercury Lindstad
Skuespillersenteret ønsker å samle skuespillere med forskjellig bakgrunn, alder og erfaring til fordypningsprosjektet «Slavekor» ledet av dramatiker og regissør Pernille Mercury Lindstad.
«Arbeidet med «SLAVEKOR» kommer til å være fysisk og musikalsk, mye kor og koreografi, så vi kommer til å jobbe med gruppedynamikk og fellesskap. Skuespillerne som søker bør ha lyst til å jobbe med kroppen, og med tekst. I tillegg til fellesarbeid vil jeg også prøve ut mindre dialogscener,» sier Pernille Mercury Lindstad.
Lindstads regi-stil kan sies å være en blanding av politisk-surrealistisk humor og brutalt alvor, hun arbeider med klare inspirasjoner fra billedkunst og opera. Tekstarbeidet sitt beskriver hun slik: «Følelsesstyrt ordblind glede i et forsøk på å gripe en tidsånd.»
Arbeidsplan
Første møte med prosjektet blir 10. april på Sentralen i Oslo. Da samles deltakerne og Pernille, og leser tekster og snakker litt om arbeidet. Pernille gir deltakerne noen tekster de må lære seg, noe de må forberede, slik at man har et utgangspunkt for den intense arbeidsuka på Riksteatrets lille scene 12.-16.mai, som ender med en arbeidsvisning.
«Fra det frie feltet er jeg vant med å jobbe med lite midler og liten tid. Jeg jobber raskt og intuitivt, og det krever at skuespillerne gjør det samme».
Kompensasjon
Ettersom «SLAVEKOR» krever særskilt forpliktelse og personlig involvering vil Norsk Skuespillersenter kompensere deltakende skuespillere med kr 1500,- per dag (7 dager totalt). Vi understreker at dette pilot-prosjektet ikke er kommersielt, men et ønske om å utvikle et nytt format i våre kurstilbud.