Stedsspesifikt teater
med Claire de Wangen

Søknadsfrist 8. jun
Dato 28. jul – 31. jul
Pris 750/500 kr
Tid 10:00 - 16:00

Om Workshop

Hvordan kan du la deg inspirere av et sted, for å utvikle et uttrykk som kan kommunisere med et publikum? Har stedet noen iboende visuelle eller sensoriske kvaliteter som du kan bruke i ditt arbeid? Bli med på verksted med Claire de Wangen i Trondheim!

Som en del av Propellen Teaters utforskning av stedsspesifikk scenekunst og samarbeid med Olavsfest 2021, får du nå en unik mulighet til å få aktivt innblikk og erfaring med arbeidet til en av landets ledende kunstnere innenfor stedsspesifikt teater, Claire de Wangen.

Deltakerne vil sammen med de Wangen utforske pilgrimsløypa mellom Ila Kirke og Nidarosdomen, og gjennom ulike steds- og situasjonsspesifikke strategier får deltakerne utforske stedets potensiale i møte med scenekunsten.

Verkstedet starter 28. juli under festivalen Olavsfestdagene i Trondheim, og varer i tre dager før det den 31. juli avsluttes med arbeidsvisninger etterfulgt av åpne samtaler for alle interesserte om prosessen og inntrykk fra publikum.  Det vil bli fulle kursdager, og muligens også noe kveldsjobbing.

Instruktør

Claire de Wangen / deWangen-produksjoner fokuserer på det man kan kalle site immersive performance og stedsspesifisitet, og har vært en pionér for denne formen i Norge.

Selve stedet er som oftest utgangspunktet, og danner grunnlaget for universet, karakterene og hendelsen. Hver forestilling søker etter nye innfallsvinkler og særegen dynamikk mellom sted, fiksjon og publikum, mellom teater og tilskuer.

deWangen-produksjoner ledes av Claire de Wangen (regi, manus, prod) og Morten Bendiksen (visuelt, teknisk og prod) og tilvirker forestillinger i tett samarbeid med øvrige medvirkende kunstnere; i ulik sammensetning fra prosjekt til prosjekt.

Mer informasjon: www.dewangen.com

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle deltakere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå, eller tilsvarende profesjonell erfaring, med følgende bakgrunn:

Skuespillere/utøvere/scenekunstnere. Kurset er også åpent for Propellen Teaters ordinære medlemmer.

Sted

Trondheim. Adresse kommer.

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

I samarbeid med

Søk plass Påmelding avsluttet

Søknadsfrist 8. jun
Dato 28. jul – 31. jul
Pris 750/500 kr
Tid 10:00 - 16:00