Studio X
med Per-Olav Sørensen

Søknadsfrist
Dato 4. mar
Pris 500/400. Drop-in: 200/150 kr
Tid 18:00 - 21:00

Om Arbeidsrom

På Studio X-gulvet holder du verktøyet ditt i form. Med veiledning fra erfarne regissører og støtte fra kolleger får du utvikle arbeidet ditt i et åpent og trygt og rom. Ta med en tekst eller vær observatør – dette er en nydelig mulighet til å nære kunstnerskapet ditt!

Da vi startet opp Studio X var ideen et rom hvor skuespillere kunne utvikle seg og få tilbakemeldinger på arbeidet sitt. Det har blitt så mye mer. Vi ser at det også er et sted hvor kolleger nettverker, kreative prosesser skyter fart og kompetanse utveksles og heves. Det er et rom hvor vi får lov til å dykke ned og «nerde» sammen rundt faget vårt, helt uten prestasjon- og forestillingspress.

De som deltar bidrar med stor arbeidslyst og engasjement for eget og andres kunstnerskap. Tilbakemeldingene er også at det er et godt og trygt sted å jobbe. Det er viktig, for det er utfordrende å vise frem prosessarbeid som andre skal diskutere og gi tilbakemelding på.

Studio X er et rom med lav terskel, samtidig som det holder høy profesjonalitet. Jeg føler jeg kan leke meg med arbeidet i trygge rammer, mens jeg får konstruktive innspill fra deltakere og regissører!

– Andrea Wasrud

HVORFOR SKAL JEG KOMME OG HVA SKAL JEG TA MED?

 • Du blir kjent med erfarne regissører
 • Du får innspill til hvordan du kan utvikle deg som skuespiller og faglig tilbakemelding på det du jobber med
 • Du blir tryggere på å vise frem uferdig arbeid
 • Du vil oppleve hvor lett det er å vokse i en delekultur
 • Du kan teste ut en auditionmonolog eller få kyndig hjelp med en rolle som ikke sitter

På Studio X holder du instrumentet varmt og i bevegelse. Uansett om du er mellom jobber eller i en spilleperiode er det givende å utforske noe nytt. Ta med en hvilken som helst tekst, fortell regissøren hva du vil utforske og tre ut på gulvet. Du trenger heller ikke ta med noe, og kan eventuelt bare være tilstede og lære gjennom observasjon.

Du kan enten kjøpe sesongkort (500,-/400,-) eller komme innom på drop-in (200,-/150.-). Ved drop-in: ta med oppdatert CV. 

REGISSØRENE SOM VEILEDER UNDER STUDIO X

Vi samarbeider med noen av de mest aktuelle regissørene i landet, både innen film/TV og teater. Disse vil lede arbeidet i rommet og gi faglig tilbakemelding, hver mandag fra 4. til 25. mars:

 • Per-Olav Sørensen – 4. mars
 • Eirik Svensson – 11. mars
 • Martin Lotherington – 18. mars
 • Martin Lotherington – 25. mars

Jeg har erfart at sjansen for å utvikle seg øker ved at man får muligheten til å arbeide med mange forskjellige regissører. De ser alle nye sider ved skuespillerarbeidet ditt og benytter ulike metoder for å bidra til at du skal kunne utvikle deg.

– Gjermund Mathisen

Medlemmer av Norsk Skuespillerforbund får rabattert pris.

Instruktør

Per-Olav Sørensen arbeider både som regissør, manusforfatter og produsent. Hans produksjoner strekker seg fra store globale TV-serier, via film, til teater, stand-up, og til programansvarlig for NonStop Internasjonale Teaterfestival.

Hans TV-serier «Nobel», «Kampen om Tungtvannet» og «Halvbroren» har tilsammen vunnet Prix Europa, Rose D’Or (Gullrosen), Prix Italia, FIPA Awards, Golden Nymph Awards og Silver Bird Awards. Seriene har også fordelt over 30 Gullruten nominasjoner mellom seg og vunnet 13 Gullruten i ulike kategorier. Sørensen har selv vunnet Gullruten to ganger for beste regi, og 2 ganger for beste tv-serie.

Selv om Sørensen har jobbet med de fleste sjangre er det særlig hans arbeid med nyskrevet dramatikk innen teater, humorshow, film og tv som er hovedtemaet i Sørensens arbeid. I 2018-2020 jobber Sørensen med å både utvikle, skrive og regissere TV-serier for Netflix, HBO og Viaplay. Han har også utviklet en egen regimetode med skuespillere foran kamera som han brukte i «Nobel», og har videreutviklet i den nye Netflix-serien «Quicksand» som har global premiere våren 2019.

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i utøvende skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell skuespillererfaring.

Sted

Arbeidsrommet holdes hos Norsk Skuespillersenter i Welhavens gate 1

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

Søk plass

Søknadsfrist
Dato 4. mar
Pris 500/400. Drop-in: 200/150 kr
Tid 18:00 - 21:00

Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass. Du vil få svar på søknaden innen neste Studio X-kveld.

Ved drop-in er det bare å ta med CV og møte opp, så blir du fakturert i etterkant dersom du kvalifiserte til å delta.

 • Jeg er kjent med Norsk Skuespillersenters (NSS) personvernerklæring. NSS lagrer opplysningene jeg oppgir under i et begrenset tidsrom. Opplysningene kan deles med nominasjonskomiteen og andre relevante parter når det er hensiktsmessig for nomineringsprosessen.
 • Maks størrelse 2 MB
  Dra og slipp filer her, eller
  Godkjente filtyper: pdf, doc, docx.
 • Fagforeningsmedlemskap regnes som sensitive personopplysninger. Siden medlemskap i Norsk Skuespillerforbund utløser rabatt hos oss, ber vi deg likevel om denne informasjonen.