Studio X
med Martin Lotherington

Søknadsfrist
Dato 18. mar
Pris 500/400. Drop-in: 200/150 kr
Tid 18:00 - 21:00

Om Arbeidsrom

På Studio X-gulvet holder du verktøyet ditt i form. Med veiledning fra erfarne regissører og støtte fra kolleger får du utvikle arbeidet ditt i et åpent og trygt og rom. Ta med en tekst eller vær observatør – dette er en nydelig mulighet til å nære kunstnerskapet ditt!

Da vi startet opp Studio X var ideen et rom hvor skuespillere kunne utvikle seg og få tilbakemeldinger på arbeidet sitt. Det har blitt så mye mer. Vi ser at det også er et sted hvor kolleger nettverker, kreative prosesser skyter fart og kompetanse utveksles og heves. Det er et rom hvor vi får lov til å dykke ned og «nerde» sammen rundt faget vårt, helt uten prestasjon- og forestillingspress.

De som deltar bidrar med stor arbeidslyst og engasjement for eget og andres kunstnerskap. Tilbakemeldingene er også at det er et godt og trygt sted å jobbe. Det er viktig, for det er utfordrende å vise frem prosessarbeid som andre skal diskutere og gi tilbakemelding på.

Studio X er et rom med lav terskel, samtidig som det holder høy profesjonalitet. Jeg føler jeg kan leke meg med arbeidet i trygge rammer, mens jeg får konstruktive innspill fra deltakere og regissører!

– Andrea Wasrud

HVORFOR SKAL JEG KOMME OG HVA SKAL JEG TA MED?

  • Du blir kjent med erfarne regissører
  • Du får innspill til hvordan du kan utvikle deg som skuespiller og faglig tilbakemelding på det du jobber med
  • Du blir tryggere på å vise frem uferdig arbeid
  • Du vil oppleve hvor lett det er å vokse i en delekultur
  • Du kan teste ut en auditionmonolog eller få kyndig hjelp med en rolle som ikke sitter

På Studio X holder du instrumentet varmt og i bevegelse. Uansett om du er mellom jobber eller i en spilleperiode er det givende å utforske noe nytt. Ta med en hvilken som helst tekst, fortell regissøren hva du vil utforske og tre ut på gulvet. Du trenger heller ikke ta med noe, og kan eventuelt bare være tilstede og lære gjennom observasjon.

Du kan enten kjøpe sesongkort (500,-/400,-) eller komme innom på drop-in (200,-/150.-). Ved drop-in: ta med oppdatert CV. 

REGISSØRENE SOM VEILEDER UNDER STUDIO X

Vi samarbeider med noen av de mest aktuelle regissørene i landet, både innen film/TV og teater. Disse vil lede arbeidet i rommet og gi faglig tilbakemelding, hver mandag fra 4. til 25. mars:

  • Per-Olav Sørensen – 4. mars
  • Eirik Svensson – 11. mars
  • Martin Lotherington – 18. mars
  • Martin Lotherington – 25. mars

Jeg har erfart at sjansen for å utvikle seg øker ved at man får muligheten til å arbeide med mange forskjellige regissører. De ser alle nye sider ved skuespillerarbeidet ditt og benytter ulike metoder for å bidra til at du skal kunne utvikle deg.

– Gjermund Mathisen

Medlemmer av Norsk Skuespillerforbund får rabattert pris.

Instruktør

Martin Lotherington er regissør, skuespiller og dramatiker.
For tiden dramatiser Lotherington et eventyr av H. C. Andersen som han skal sette opp på Teatret Vårt i 2019. Med Dødsdansen på Teater Ibsen avsluttet Martin Lotherington masterstudiet i regi ved Kunsthøgskolen i Oslo, høsten 2017. Han arbeider også som teaterpedagog og regisserte Lilla av Fosse på Teaterhøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo høsten 2018. På Westerdals ved Høyskolen Krisitania har han bl.a. regissert avgangsforestillingen for skuespillerlinjen med Svømmerne av Hanne Ramsdal, et samarbeid med Dramatikkfestivalen og Hedda-dagene 2017. Han debuterte som dramatiker ved Dramatikkfestivalen 2015 med Tropefosisk. I 2012 avsluttet han arbeidet som skuespillercoach for Svein André Hofsø. Hofsø har Downs syndrom og spilte hovedrollen i Bård Breiens spillefilm Detektiv Downs. Hofsø vant pris for beste mannlig hovedrolle under filmfestivalen Fantstic Fest 2013 – Texas. Lotherington monterte manuset og regisserte Snakk til meg, en co-produksjon mellom Loïc teater og Brageteatret, høsten 2013. Våren 2012 avsluttet han studiet Ledelse av film, TV og sceneproduksjoner på Handelshøyskolen BI. Han ble uteksaminert skuespiller ved Statens teaterhøgskolen i 1996, har siden arbeidet som skuespiller ved en rekke institusjonsteatre, frie kompanier, TV og film.

Foto: Jon Marius Nilsson

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i utøvende skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell skuespillererfaring.

Sted

Arbeidsrommet holdes hos Norsk Skuespillersenter i Welhavens gate 1

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

Søk plass

Søknadsfrist
Dato 18. mar
Pris 500/400. Drop-in: 200/150 kr
Tid 18:00 - 21:00

Søknad er kun for sesongkort, og du kan da delta så mange eller få ganger du vil i løpet av inneværende sesong. Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass. Du vil få svar på søknaden innen neste Studio X-kveld.

Ved drop-in er det bare å ta med CV og møte opp, så blir du fakturert i etterkant dersom du kvalifiserte til å delta.