Studio X – Webinar / Digitalt arbeidsrom
med Victoria Meirik

Søknadsfrist
Dato 20. apr
Pris 500/400. Drop-in: 200/150 kr
Tid 18:00 - 21:00

Om Arbeidsrom

Dette kurset vil bli holdt digitalt som et webinar.

DROP-IN: send cv’en din til post@skuespillersenter senest kl 15:00 mandag 30. Mars

På Studio X-gulvet holder du verktøyet ditt i form. Med veiledning fra erfarne regissører og støtte fra kolleger får du utvikle arbeidet ditt i et åpent og trygt rom. Ta med en tekst eller vær observatør – dette er en nydelig mulighet til å nære kunstnerskapet ditt!

Da vi startet opp Studio X var ideen et rom hvor skuespillere kunne utvikle seg og få tilbakemeldinger på arbeidet sitt som en mesterklasse. Det har blitt så mye mer. Vi ser at det også er et sted hvor kolleger nettverker, kreative prosesser skyter fart og kompetanse utveksles og heves. Det er et rom hvor vi får lov til å dykke ned og «nerde» sammen rundt faget vårt, helt uten prestasjon- og forestillingspress.

Deltagerne bidrar med stor arbeidslyst og engasjement for eget og andres kunstnerskap. Tilbakemeldingene er også at det er et godt og trygt sted å jobbe, til tross for at det kan oppleves som utfordrende å vise frem prosessarbeid som andre skal diskutere og gi tilbakemelding på.

HVORFOR SKAL JEG KOMME OG HVA SKAL JEG TA MED?

 • Du får innspill til hvordan du kan utvikle deg som skuespiller
 • Du får faglig tilbakemelding på det du jobber med
 • Du blir tryggere på å vise frem uferdig arbeid
 • Du vil oppleve hvor lett det er å vokse i en delekultur
 • Du blir kjent med metodikken til erfarne regissører

Uansett om du er mellom jobber eller i en spilleperiode er det givende å utforske noe nytt. Ta med en hvilken som helst tekst, fortell regissøren hva du vil utforske og tre ut på gulvet. Du kan teste ut en auditionmonolog eller få kyndig hjelp med en rolle som ikke sitter – tiden er din, bruk den på det du ønsker å utforske. Det er også anledning til å bare være tilstede og lære gjennom observasjon.

Du kan enten søke om sesongkort i forkant (500,-/400,-) eller komme innom på drop-in (200,-/150.-, faktureres i etterkant). Ved drop-in: ta med oppdatert CV. 

REGISSØRENE SOM VEILEDER UNDER STUDIO X

Vi samarbeider med noen av de mest aktuelle regissørene i landet, både innen film/TV og teater. Disse vil lede arbeidet i rommet og gi faglig tilbakemelding i vår:

 • 2. mars: Iram Haq
 • 9. mars: Iram Haq
 • 16. mars: Victoria Meirik
 • 23. mars: Mattis Herman Nyquist

Jeg har erfart at sjansen for å utvikle seg øker ved at man får muligheten til å arbeide med mange forskjellige regissører. De ser alle nye sider ved skuespillerarbeidet ditt og benytter ulike metoder for å bidra til at du skal kunne utvikle deg. – Gjermund Mathisen

Medlemmer av Norsk Skuespillerforbund får rabattert pris.

Instruktør

Victoria Meirik er regissør og har mellom anna arbeidd ved Nationaltheatret og Rogaland Teater. Ho har fungert som dekan ved avdeling Teaterhøgskolen, Kunsthøgskolen i Oslo, sidan 2018. Dekanstillinga er ei åremålsstilling på fire år. Ho har sist hatt regi på  Tante Ulrikkes vei på Det Norske Teatret / Rommen scene. I 2010 fekk ho Heddaprisen for beste regi for “Antigone” på Trøndelag Teater.
Meirik har hatt fleire verv og oppdrag, mellom anna som kunstnarleg leiar for Norsk Dramatikkfestival.
Meirik er utdanna ved Amsterdamse Hogeschool voor der Kunsten i Nederland og Universitetet i Oslo, og har dessutan studert drama ved Skrivekunstakademiet i Hordaland og teatervitskap ved Universitetet i Oslo.

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i utøvende skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell skuespillererfaring.

Sted

Norsk Skuespillersenter i Welhavensgate 1

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

Søk plass

Søknadsfrist
Dato 20. apr
Pris 500/400. Drop-in: 200/150 kr
Tid 18:00 - 21:00

Søknad er kun for sesongkort, og du kan da delta så mange eller få ganger du vil i løpet av inneværende sesong. Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle  for å kunne få plass. Du vil få svar på søknaden innen neste Studio X-kveld.

Ved drop-in er det bare å ta med CV og møte opp, så blir du fakturert i etterkant dersom du kvalifiserte til å delta.

 • Jeg er kjent med Norsk Skuespillersenters (NSS) personvernerklæring. NSS lagrer opplysningene jeg oppgir under i et begrenset tidsrom. Opplysningene kan deles med nominasjonskomiteen og andre relevante parter når det er hensiktsmessig for nomineringsprosessen.
 • Maks størrelse 2 MB
  Dra og slipp filer her, eller
  Godkjente filtyper: pdf, doc, docx.
 • Fagforeningsmedlemskap regnes som sensitive personopplysninger. Siden medlemskap i Norsk Skuespillerforbund utløser rabatt hos oss, ber vi deg likevel om denne informasjonen.