Studio X
med Katinka Rydin Berge

Søknadsfrist
Dato 4. nov
Pris 150/200, 400/500 kr
Tid 18:00 - 21:00

Om Arbeidsrom

På Studio X-gulvet holder du verktøyet ditt i form. Med veiledning fra erfarne regissører og støtte fra kolleger får du utvikle arbeidet ditt i et åpent og trygt rom. Ta med en tekst eller vær observatør – dette er en nydelig mulighet til å nære kunstnerskapet ditt!

Da vi startet opp Studio X var ideen et rom hvor skuespillere kunne utvikle seg og få tilbakemeldinger på arbeidet sitt. Det har blitt så mye mer. Vi ser at det også er et sted hvor kolleger nettverker, kreative prosesser skyter fart og kompetanse utveksles og heves. Det er et rom hvor vi får lov til å dykke ned og «nerde» sammen rundt faget vårt, helt uten prestasjon- og forestillingspress.

De som deltar bidrar med stor arbeidslyst og engasjement for eget og andres kunstnerskap. Tilbakemeldingene er også at det er et godt og trygt sted å jobbe. Det er viktig, for det er utfordrende å vise frem prosessarbeid som andre skal diskutere og gi tilbakemelding på.

Studio X er et rom med lav terskel, samtidig som det holder høy profesjonalitet. Jeg føler jeg kan leke meg med arbeidet i trygge rammer, mens jeg får konstruktive innspill fra deltakere og regissører!

– Andrea Wasrud

HVORFOR SKAL JEG KOMME OG HVA SKAL JEG TA MED?

 • Du blir kjent med erfarne regissører
 • Du får innspill til hvordan du kan utvikle deg som skuespiller og faglig tilbakemelding på det du jobber med
 • Du blir tryggere på å vise frem uferdig arbeid
 • Du vil oppleve hvor lett det er å vokse i en delekultur
 • Du kan teste ut en auditionmonolog eller få kyndig hjelp med en rolle som ikke sitter

På Studio X holder du instrumentet varmt og i bevegelse. Uansett om du er mellom jobber eller i en spilleperiode er det givende å utforske noe nytt. Ta med en hvilken som helst tekst, fortell regissøren hva du vil utforske og tre ut på gulvet. Du trenger heller ikke ta med noe, og kan eventuelt bare være tilstede og lære gjennom observasjon.

Du kan enten kjøpe sesongkort (500,-/400,-) ved å søke plass via skjemaet nederst, eller komme innom på drop-in (200,-/150.-). Ved drop-in: ta med oppdatert CV. 

REGISSØRENE SOM VEILEDER UNDER STUDIO X

Vi samarbeider med noen av de mest aktuelle regissørene i landet, både innen film/TV og teater. Disse vil lede arbeidet i rommet og gi faglig tilbakemelding:

 • 21. oktober: Audny Chris Holsen
 • 28. oktober: Johannes Holmen Dahl
 • 4. november: Katinka Rydin Berge
 • 11. november: Audny Chris Holsen

Jeg har erfart at sjansen for å utvikle seg øker ved at man får muligheten til å arbeide med mange forskjellige regissører. De ser alle nye sider ved skuespillerarbeidet ditt og benytter ulike metoder for å bidra til at du skal kunne utvikle deg.

– Gjermund Mathisen

Medlemmer av Norsk Skuespillerforbund får rabattert pris.

Instruktør

Katinka Rydin Berge: Regissør som i de siste årene har jobbet med ny norsk og nordisk dramatikk for scene og radio. Hun jobber ofte med å videreutvikle skuespillerens kunstnerskap og kompetanse i arbeidet med en ny tekst. Hun har vært med å etablere og gründe Vega Scene og er kunstnerisk leder her sammen med Hege Aga Edelsteen og Truls Foss. Hun står bak uroppføringen av Goliat av Maria Tryti Vennerød, Jeg er ikke Her  av Henriette Vedel, Evvy – Best når det ikke gjelder av Ester Grenersen, Rekonstruksjoner av Malmfrid Hallum. Hun har regissert Jeg forsvinner av Arne Lygre på Nordland Teater. Hun har virket som regissør i NRK Radioteatret, ved Det Norske Teatret, Oslo Nye Teater og med sitt tidligere Kompani Camping. Hun har skrevet barneforestillingen Gjøkungen for Levende Dukker, dramatisert og regissert Mysterier av Knut Hamsun, skrevet Hausmann City sammen med Henriette Vedel for Vegafestivalen 2015. Hun har virket som prosjektutvikler for festivaler som Peer Gynt Stemnet, Festspillene i Nord-Norge og Stavanger Kulturby. Katinka har regiutdannelse fra Rose Bruford College of Speech and Drama.

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i utøvende skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell skuespillererfaring.

Sted

Norsk Skuespillersenter, Welhavensgate 1, 0166 Oslo

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

Søk plass

Søknadsfrist
Dato 4. nov
Pris 150/200, 400/500 kr
Tid 18:00 - 21:00

Søknad er kun for sesongkort, og du kan da delta så mange eller få ganger du vil i løpet av inneværende sesong. Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle  for å kunne få plass. Du vil få svar på søknaden innen neste Studio X-kveld.

Ved drop-in er det bare å ta med CV og møte opp, så blir du fakturert i etterkant dersom du kvalifiserte til å delta.

 • Jeg er kjent med Norsk Skuespillersenters (NSS) personvernerklæring. NSS lagrer opplysningene jeg oppgir under i et begrenset tidsrom. Min CV kan deles med kursholder og/eller andre samarbeidspartnere når det er hensiktsmessig for kurset.
 • Maks størrelse 2 MB
  Dra og slipp filer her, eller
  Godkjente filtyper: pdf, doc, docx.
 • Fagforeningsmedlemskap regnes som sensitive personopplysninger. Siden medlemskap i Norsk Skuespillerforbund utløser rabatt hos oss, ber vi deg likevel om denne informasjonen.