Tokamerakurs
med Audny Chris Holsen

Søknadsfrist
Dato 14. sep – 16. sep
Pris 900/850 kr
Tid 10:00 - 16:00

Om Kurs

Regissør Audny Chris Holsen kommer tilbake til Skuespillersenteret med det populære tokamerakurset! Et kurs for skuespillere som ønsker erfaring med jobbing foran kamera.

Det er et mål for alle involverte i en kameraproduksjon at skuespillere er komfortable på sett. Er man trygg er det lettere å få til et godt stykke arbeid. Det er mange elementer å ha oversikt over når man skal spille for kamera, ikke minst hvis man skal spille for to kameraer. På dette kurset gir vi deg både en teoretisk og praktisk innføring i tokameraproduksjon, slik at du totalt sett har en bedre forståelse av arbeidet og hva det innebærer.

De to siste dagene av kurset vil det praktiske arbeidet foregå med profesjonelle filmfotografer tilstede.

KURSINNHOLD

Dag 1: Fra A til Å
En teoretisk gjennomgang av tokameraproduksjon. Vi blir kjent med alle elementene i produksjonen. Fra manus og casting, via kostyme- og leseprøver til opptakssituasjonen og hva som skjer i klippen.

Dag 2-3: This is it
Praktisk arbeid med manus, kamera og regissør.

Forarbeid: Ta gjerne med deg scener du ønsker å forske i, dersom du har det.

Medlemmer av Norsk Skuespillerforbund får rabattert pris.

Instruktør

Audny Chris Holsen er tv- og teaterregissør. Hun er utdannet ved instruktørlinjen ved Statens Teaterhøgskole (1997) og er en av landets mest brukte regissører. Det siste året har hun blant annet regissert suksessforestillingen Kim F og Dritt//La Merda som fikk Heddapris i 2019. Hun har laget tv-drama for TV 2 og NRK med TV-produksjoner som Himmelblå, Hvaler, Kaptein Sabeltann, Hotel Cæsar og Skogheim flytter inn. Audny underviser skuespillerstudenter ved KHIO og har vært tilknyttet NSKI.

Foto: Stig Håvard Dirdal

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i utøvende skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell skuespillererfaring.

Sted

Kurset holdes hos Norsk Skuespillersenter i Welhavens gate 1, 0166 Oslo.

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

Søk plass

Søknadsfrist
Dato 14. sep – 16. sep
Pris 900/850 kr
Tid 10:00 - 16:00

Det er ikke lenger mulig å søke om plass på dette kurset.